Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθησυχάζουν για τους βηματοδότες

Δε δικαιολογείται ανησυχία εκ μέρους των ασθενών επειδή αποσύρθηκαν ορισμένες κατηγορίες βηματοδοτών υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ).

Οι ελαττωματικοί βηματοδότες ανήκουν στην εταιρία «Guidant» και η απόσυρσή τους ανακοινώθηκε στις 19/7/2005. Τα μοντέλα των βηματοδοτών που αποσύρθηκαν αφορούν στην περίοδο από το Νοέμβρη του 1997 μέχρι τον Οκτώβρη του 2000. Οι βηματοδότες αυτοί πιθανόν να παρουσιάσουν πρόβλημα στην μπαταρία, η οποία εξαντλείται γρήγορα διακόπτοντας τη λειτουργία της συσκευής.

H πιθανότητα ελαττώματος της συσκευής θεωρείται μικρή - διεθνώς έχουν αναφερθεί 69 περιπτώσεις, σε σύνολο 78.000 προϊόντων. Μόνο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εμφυτεύτηκαν την περίοδο 1997 - 2000 περίπου 60 βηματοδότες των συγκεκριμένων τύπων.

Η ΕΚΕ στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Συχνά παρατηρούνται σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας μικρά προβλήματα δυσλειτουργίας που υπαγορεύουν την απόσυρσή τους ή τον έλεγχο των ασθενών που έχουν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα αυτά. Στην προκειμένη περίπτωση οι ασθενείς στους οποίους έχει εμφυτευτεί ανάλογος βηματοδότης θα κληθούν να εξεταστούν με το ενδεχόμενο της αντικατάστασης της συσκευής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ