Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Σκληρή καταστολή διαδηλωτών

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Σκληρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Νέο Δελχί ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές - εργαζόμενους σε βιομηχανία παραγωγής μοτοσικλετών - με αλληλοαντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών: Η αστυνομία έκανε λόγο για 100, ενώ οι διαδηλωτές για 700. Διαδήλωση έγινε και έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται πολλοί τραυματίες, με τους συγγενείς τους να διαμαρτύρονται για το ότι δεν τους παρέχονται ιατρικές φροντίδες.

Τα γεγονότα προκάλεσαν αντεγκλήσεις στη Λοκ Σάμπα, το Κοινοβούλιο της χώρας, με βουλευτές του NDA, της εθνικιστικής ινδουιστικής αντιπολίτευσης, να επιχειρούν να τα εκμεταλλευτούν και να αξιώνουν «παραδειγματική τιμωρία» των αστυνομικών, που έκαναν εκτεταμένη χρήση ροπάλων, δακρυγόνων και κανονιών νερού. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανμοχάν Σινγκχ δήλωσε ότι τα γεγονότα τον «αναστάτωσαν».

Η διαδήλωση, που έγινε για την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων και την «προσωρινή παύση» άλλων 15 - επειδή αξίωναν μισθολογικές αυξήσεις! - επιχειρήθηκε να προβληθεί ως «βίαιη» από τους αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ