Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Προσπαθούν να εμπλέξουν γειτονικές χώρες...

...στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Μπους

Ο Γκίβι Ταργκαμάτζε, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Γεωργίας για την άμυνα και την ασφάλεια, δήλωσε ότι τα ίχνη της απόπειρας δολοφονίας που είχε γίνει φέτος στις 10 Μάη κατά του Αμερικανού Προέδρου Τζ. Μπους, στην Τιφλίδα, μπορεί να οδηγήσουν στη Ρωσία. Οι δηλώσεις του αυτές, όπως μεταδίδει το «Ροσμπάλτ», έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό της χώρας «Ρουστάβι 2». Ακόμη παραπέρα προχώρησε ο Γεωργιανός βουλευτής Γκίγκα Μποκέρια, που πρόσθεσε σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας πως «στην πολιτική ηγεσία του βόρειου γείτονα υπάρχουν άνθρωποι, που ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο».

Στο μεταξύ, ο 27χρονος άνεργος Βλαντιμίρ Αρουτιουνιάν, που συνελήφθη και κατηγορείται από τις γεωργιανές αρχές ότι ήταν αυτός που πέταξε τη χειροβομβίδα κατά του Αμερικανού Προέδρου (που έπεσε 30 μέτρα από την εξέδρα, χωρίς όμως να εκραγεί), εξακολουθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου, να μην αποδέχεται τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης. Εξέφρασε πάντως, μέσω του δικηγόρου του, τη λύπη του για τον θάνατο του αστυνομικού, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, την περασμένη βδομάδα. Ο ίδιος ο Αρουτιουνιάν δέχτηκε 4 σφαίρες και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Ετσι, μέχρι στιγμής, το μόνο «αποδεικτικό» στοιχείο που έχουν οι γεωργιανές αρχές είναι οι φωτογραφίες από αμερικανικό δορυφόρο, στη βάση των οποίων κατηγορούν τον Αρουτιουνιάν.

Ο υποδιοικητής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που εδρεύουν στη Γεωργία, συνταγματάρχης Βλαντιμίρ Κουπαράτζε, ήδη διέψευσε κατηγορηματικά φήμες, που έφεραν τον κατηγορούμενο Αρουτιουνιάν να υπηρετεί στις ρωσικές δυνάμεις, που εδρεύουν στη Γεωργία.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Αντρανίκ Μαρκαριάν, διέψευσε ότι η χειροβομβίδα, που εκτόξευσε ο Αρουτιουνιάν, ήταν αρμενικής κατασκευής. Πρόσθεσε δε ότι ο ομοεθνής του δεν έχει καμία σχέση με την Αρμενία, αφού είναι Γεωργιανός πολίτης.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ