Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Επίσκεψη στο Νεπάλ έκανε χθες ο Αμερικανός γερουσιαστής Τον Ντασλ, συναντώμενος με τον βασιλιά που προέβη σε πραξικόπημα το Φλεβάρη και ...καλώντας για την απελευθέρωση «όλων των πολιτικών κρατουμένων». Ενώ μιλούσε, συνελήφθη εκ νέου ο Γκαγκάν Θάπα, ηγέτης της φοιτητικής οργάνωσης του Κογκρέσου, ο οποίος θα οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Ενας εργαζόμενος στο κρατικό σιδηροδρομικό δίκτυο δολοφονήθηκε χθες στη νότια Ταϊλάνδη, που σπαράσσεται εδώ και ενάμιση χρόνο από επεισόδια βίας ανάμεσα σε μουσουλμάνους και βουδιστές. Παρά το στρατιωτικό νόμο, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 800.

ΣΟΦΙΑ.- Με διαφορά μιας ψήφου (120-119) εξελέγη χθες από τη Βουλή της Βουλγαρίας σε μυστική ψηφοφορία πρωθυπουργός ο Σεργκέι Στανίσεφ - επικεφαλής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αναμένεται να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας με το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των μουσουλμάνων. Υπέρ του φέρονται να ψήφισαν και μέλη του ακροδεξιού κινήματος Ατάκα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- «Η διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου θα επαναληφθεί, ασχέτως του αποτελέσματος των συνομιλιών με την ευρωπαϊκή τρόικα, διότι η διακοπή της έχει στοιχίσει πολύ οικονομικά στο Ιράν». Αυτό δήλωνε ο απερχόμενος Πρόεδρος Χαταμί, λίγα 24ωρα πριν τις συνομιλίες Ιράν - τρόικας (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία) για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, μετά και από τις διαβεβαιώσεις των τριών για «οικονομικά και τεχνολογικά ανταλλάγματα» σε περίπτωση παύσης της διαδικασίας. Ταυτόχρονα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι κατέχει, πλέον, τεχνολογία στέρεων καυσίμων, γεγονός που αυξάνει την ακρίβεια των πυραύλων που διαθέτει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ