Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας στη Βουλγαρία ο Σεργκέι Στανίσεφ και επέστρεψε στον πρόεδρο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μοιάζει πλέον ορατό.

ΠΕΚΙΝΟ.-- «Υπάρχουν αρκετά σημεία συμφωνίας, αλλά και διαφορές που παραμένουν» δήλωσε χτες ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Κρίστοφερ Χιλ στο Πεκίνο μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Κάι Γκουάν, στο πλαίσιο των εξαμερών συνομιλιών για την Κορεατική Χερσόνησο.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Την ανάγκη επίσπευσης του κυβερνητικού προγράμματος αναδιανομής καλλιεργήσιμης γης στους φτωχούς Νοτιοαφρικανούς αγρότες αναγνώρισε η Νοτιοαφρικανή αντιπρόεδρος Φουμτζίλε Μλάμπο-Νγκτσούκα, ζητώντας απ' τους Αφρικάνερς μεγαλογαιοκτήμονες (που εκμεταλλεύονται σήμερα το 80% της καλλιεργήσιμης γης...)να πουλήσουν κτήματα σε «προσιτές τιμές».

ΜΠΙΣΑΟΥ.-- Υπό τις καταγγελίες υποψήφιων της αντιπολίτευσης για εκλογική νοθεία, ο πρώην δικτάτορας της δυτικοαφρικανικής Γουινέας - Μπισάου, Ζοάο Μπερνάντο Βιέιρα, φαίνεται να επανέρχεται στην εξουσία σαν νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών με 52%...

ΜΙΝΣΚ.-- Η κυβέρνηση της Πολωνίας απέσυρε χτες τον πρεσβευτή της από την Λευκορωσία, ο Πρόεδρος της οποίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγορεί την πολωνική ηγεσία ότι επιχειρεί να συμβάλλει στις επιχειρήσεις ανατροπής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ