Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πούτιν: «Προληπτικό» το «αντιτρομοκρατικό» δόγμα...

ΜΟΣΧΑ.--

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης τις ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις, αρχές ασφαλείας και μυστικές υπηρεσίες, να αναλάβουν «πρωτοβουλίες» εναντίον της «τρομοκρατίας». Μιλώντας στην τελετή παρασημοφόρησης αξιωματικών της αστυνομίας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ο Πούτιν δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εκρήξεις στο Λονδίνο, οι επιθέσεις στο Ιράκ, στην Τουρκία, στο Ισραήλ, αυτοί που χτύπησαν την Αίγυπτο, τα εγκλήματα κατά των εκπροσώπων της εξουσίας στην Τσετσενία και το Νταγκεστάν στη Ρωσία, δείχνουν ότι η τρομοκρατία παραμένει μία από τις κύριες απειλές στον κόσμο... Η δράση σας στον τομέα αυτό πρέπει να έχει προληπτικό χαρακτήρα». Η δήλωσή του αυτή εντάσσεται στο νέο ρωσικό δόγμα της «προληπτικής δράσης» κατ' εικόνα και ομοίωση της πρακτικής των ΗΠΑ...

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Μπόρις Γκριζλόφ κάλεσε όσον αφορά το ίδιο θέμα, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τρουντ», για τη δημιουργία μιας «αντιτρομοκρατικής διεθνούς».

  • Τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν χτες σε επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε διαμέρισμα στη Μαχατσκάλα, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ