Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Συλλήψεων συνέχεια...

Associated Press

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ενόσω ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, σερ Ιαν Μπλερ, συνεχίζει να διατηρεί το ποσοστό του τρόμου στα υψηλότερα επίπεδα, καθώς δηλώνει ότι «δεν αποκλείει την ύπαρξη κι άλλων τρομοκρατικών πυρήνων και ένα νέο χτύπημα από τους δράστες των αποτυχημένων επιθέσεων της 21ης Ιούλη, οι οποίοι εξακολουθούν να διαφεύγουν» οι επιχειρήσεις - «σκούπα» συνεχίζονται.

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν στο νότιο Λονδίνο με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν τους δράστες των αποτυχημένων επιθέσεων της 21ης Ιούλη. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την ανάκριση του βομβιστή που συνελήφθη, αλλά και τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα, χωρίς να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία, ενώ λίγο αργότερα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο εκ των εννέα συλληφθέντων οι τρεις ήταν Τούρκοι.

Την Τετάρτη, η Αστυνομία δημοσίευσε μία ακόμα φωτογραφία του δράστη της αποτυχημένης βομβιστικής επίθεσης στο σταθμό του μετρό Shepherd's Bush. Ο δράστης εικονίζεται σε λεωφορείο αρκετή ώρα μετά την αποτυχημένη επίθεση, αλλά το παράδοξο είναι ότι εκτός από το δράστη δεν υπάρχει ούτε ένας επιβάτης! Οπως και στις υπόλοιπες φωτογραφίες... Ερωτήματα που προστίθενται στην πληθώρα των ερωτημάτων των επιθέσεων του Λονδίνου.

Εν τω μεταξύ, χτες, μεταφέρθηκε στη Βραζιλία, η σορός του δολοφονηθέντος, Ζαν Τσαρλς Μενέσες, στο σταθμό του Στόκγουελ, αφού λόγω χρώματος «θεωρήθηκε ύποπτος» και πυροβολήθηκε ενώ κειτόταν στο έδαφος με 7 σφαίρες στο κεφάλι και μία στην ωμοπλάτη από άντρες με πολιτικά. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Γκονσάγκα, στη νοτιο-ανατολική επαρχία του Μίνας Ζεράις. Αξίζει ειδικής μνείας το γεγονός ότι με προσωπική εντολή του Ιαν Μπλερ, ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Μενέσες θα πάει τιμητικά πληρωμένες διακοπές με την οικογένειά του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ