Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»
ΔΙΝΟΥΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ στους κεφαλαιοκράτες

ΚΚΕ: Η διέξοδος βρίσκεται στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής. Απαιτείται η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων του κεφαλαίου

Επιταχύνει καθημερινά την εφαρμογή της φιλομονοπωλιακής και αντιλαϊκής πολιτικής της η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλευόμενη και την περίοδο του καλοκαιριού. Χτες, προστέθηκε το νομοσχέδιο για τις λεγόμενες Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του «Επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας», που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στην ΕΕ, και της στρατηγικής της Λισαβόνας.

Στην ουσία, η κυβέρνηση παραδίνει, με τον έναν ή άλλον τρόπο, «ζωτικό χώρο» στην επιχειρηματική κερδοσκοπία (ΔΕΚΟ, δημόσια έργα, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κλπ.) και, ταυτόχρονα, εγγυάται με την αντεργατική πολιτική της και τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις (λιτότητα, αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, κλπ.) το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και τη μεγιστοποίηση των κεφαλαιοκρατικών κερδών.

Για να κατοχυρωθούν τα δημόσια έργα ως κοινωνικά αγαθά και όχι ως εμπόρευμα, απαιτείται η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα που θα δρα με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι οι περιβόητες συμπράξεις οδηγούν στην ακόμη μεγαλύτερη καταλήστευση του λαού.


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ