Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διεθνές αθλητικό κέντρο υπερκερδών

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Οι εκδηλώσεις αυτές (σ.σ. τα «Ανοιχτά Στάδια»), εντάσσονται στο σχέδιο μεταολυμπιασκής αξιοποίησης, με στόχο τη μετατροπή της χώρας σε κέντρο του διεθνούς Πολιτισμού και του Αθλητισμού, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές στερέωμα». Τάδε έφη η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φ. Π. Πετραλιά, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, Κ. Καραμανλή.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς θα γίνει η χώρα μας κέντρο Αθλητισμού, όταν οι διοργανώσεις που διεκδικεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αναλάβει είναι: Η διεξαγωγή του τελικού του «Τσάμπιονς Λιγκ» το 2007, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2008, το παγκόσμιο κύπελλο στίβου το 2006, το Μπρούνο Τζάουλι κλπ. Δηλαδή, όλες εκείνες τις διοργανώσεις που προωθούν τον αθλητισμό των πολυεθνικών, μετατρέπουν τους αθλητές σε εμπόρευμα και «κατασκευάζουν» αθλητικές «επιτυχίες». Εκδηλώσεις ή καλύτερα εμπορικές φιέστες, που ο κόσμος παρακολουθεί - είτε μέσα από τα στάδια, είτε, στη συντριπτική πλειοψηφία από την τηλεόραση - ως απλός θεατής ή καλύτερα, ως καταναλωτής.

Η κυβέρνηση, βέβαια, δε λέει ψέματα. Θέλει να κάνει τη χώρα κέντρο του Διεθνούς Αθλητισμού. Οχι όμως του αθλητισμού, ως ανθρώπινης ανάγκης και συμμετοχής, αλλά του αθλητισμού των πολυεθνικών, του αθλητισμού της «χημείας» και των υπερκερδών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ