Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Για εκλογικό νόμο

Σε δικομματικό καυγά εξελίσσεται η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζοντας στα πολιτικά βήματα του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο παραπέρα καλπονοθευτικό από αυτό των προκατόχων της, ο Ν. Αθανασάκης κατηγορεί τον γραμματέα της ΝΔ Ευάγ. Μεϊμαράκη, γιατί πέταξε «ένα νούμερο για την εκλογή Δημάρχων, μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο πριν την εκλογική αναμέτρηση», αναφερόμενος στην πρόταση του τελευταίου για εκλογή του Δημάρχου και του Νομάρχη από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 42%. Ο ίδιος πάντως, χωρίς να απορρίψει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συζητήσει για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, κάλεσε την κυβέρνηση «να τοποθετηθεί συγκεκριμένα και πλήρως».

Ο ίδιος άσκησε κριτική στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι ως κόμμα στάθηκε πάντοτε απέναντι στην Αυτοδιοίκηση. Η ΝΔ, είπε ο ίδιος, «κυριαρχείται από σκληρά συντηρητική λογική», καταψήφισε, συνέχισε, «τη δημιουργία του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει ως κυβέρνηση, ενώ αρνήθηκε και το σχέδιο "Καποδίστριας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ