Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν μέχρι και πεθαμένοι!

Το απαντητικό έγγραφο του Δήμου Σκιλλούντος, με το οποίο πιστοποιείται ότι οκτώ από τους «ψηφοφόρους» του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν είναι στη ζωή(!)
Το απαντητικό έγγραφο του Δήμου Σκιλλούντος, με το οποίο πιστοποιείται ότι οκτώ από τους «ψηφοφόρους» του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν είναι στη ζωή(!)
Την πιο χαρακτηριστική περίπτωση στην κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα του νομού, αποτελεί η εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε στο νεοϊδρυθέν σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στα Κρέστενα, με το συγκλονιστικότερο και συνάμα πιο εξοργιστικό όλων να είναι - βάσει του πρακτικού αρχαιρεσιών - ότι ψήφισαν και... οχτώ νεκροί!!!

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής: Το σωματείο - φάντασμα ιδρύθηκε το 2004 και ακολούθησε στη συνέχεια η διαδικασία των αρχαιρεσιών την Κυριακή 22 Μάη του 2005 με ένα και μόνο ψηφοδέλτιο. Στο εν λόγω σωματείο, σύμφωνα με το επίσημο μητρώο, είναι εγγεγραμμένα 535 μέλη και επιπρόσθετα είναι όλοι τους ταμειακώς εντάξει και έχουν δικαίωμα ψήφου. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι στην περιοχή, όπου υποτίθεται ότι δραστηριοποιείται το σωματείο, δηλαδή στο Δήμο Σκιλλούντος, υπάρχει μόνο ένα (!) ξενοδοχείο και συγκεκριμένα το «ΑΘΗΝΑ» στα Κρέστενα (οικογενειακή επιχείρηση), με 30 κλίνες περίπου. Οπως γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του ξενοδοχείου δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τον αριθμό των ατόμων που στελεχώνουν το σωματείο.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία, με βάση το Πρακτικό Αρχαιρεσιών, από τους 468 ψηφίσαντες, μόνο 25 περίπου ψήφισαν αυτοπροσώπως.

Οι υπόλοιποι, χάρη στη... φαντασία των εργατοπατέρων, ψήφισαν με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα: Οι 400 περίπου εξ αυτών ψήφισαν δι' αλληλογραφίας, καθώς απέστειλαν προς την Εφορευτική Επιτροπή φάκελο στον οποίο εσωκλειόταν η ψήφος.

Η συμμετοχή όμως με αυτόν τον τρόπο στις αρχαιρεσίες είναι παράνομη, καθώς η διαδικασία διεξαγωγής εκλογών αναφέρει ρητά και απόλυτα από τις διατάξεις των άρθρων 10, 11, 12 και 13 του Νόμου 1264/1982, σύμφωνα με τις οποίες σε καμιά περίπτωση δεν προβλέπεται ο τρόπος ψηφοφορίας με αποστολή φακέλου.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική... Τουλάχιστον δώδεκα εξ αυτών που φέρονται ότι ανήκουν στη δύναμη του σωματείου και μάλιστα συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία δηλώνουν (με υπεύθυνη δήλωση αλλά και σε αγωγή που έχουν καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας την Τρίτη 21 Ιούνη του 2005), πως ούτε μέλη του σωματείου είναι ούτε πολύ περισσότερο ψήφισαν στην εν λόγω εκλογική διαδικασία (τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση του «Ρ»). Συγκεκριμένα, αυτοί που υπογράφουν την αγωγή είναι οι: Χαράλαμπος Βασιλακόπουλος, Νικόλαος Δρακόπουλος, Χρόνη Κουτσογιάννη, Γεώργιος Αβδάλας, Φώτης Τσούρας, Πέτρος Μπένος, Αντώνης Πρίνος, Ιωάννα Βελιοπούλου, Παναγιώτης Αντωνίου, Αθανάσιος Ροβόλας, Χρυσή Δαουλάρη και Ανδριάνα Κρεμιζή.

Επίσης, έχει εντοπιστεί πως δέκα - μέχρι στιγμής - «μέλη» του σωματείου έχουν διπλοψηφίσει (κάποιοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο σωματείο) και μάλιστα ορισμένοι χωρίς να το γνωρίζουν, και είναι οι: Χρόνης Κουτσογιάννης, Γεώργιος Βωβός, Παναγιώτης Πλατανίτης, Θεόδωρος Ρήγας, Ιωάννης Γιαννόπουλος, Βασιλική Ράπτη, Στυλιανός Ροβολόπουλος, Ολγα Λεβέντη, Ξενοφώντας Κατσίμπουρδας, Αναστάσιος Καμαράνης. Επιπρόσθετα, φέρονται να έχουν ψηφίσει, μεταξύ άλλων, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης και μια συνταξιούχος αγρότισσα 90 χρόνων!

Το όργιο νοθείας και παρανομίας όμως δε σταματά εδώ. Το αποκορύφωμα όλων είναι ότι σύμφωνα με το Πρακτικό Αρχαιρεσιών έχουν ψηφίσει (δι' αλληλογραφίας) και... οχτώ νεκροί! Οι καρεκλοκένταυροι εργατοπατέρες, δε δίστασαν στα ανομήματά τους να συμπεριλάβουν και πεθαμένους. Μάλιστα, σε επίσημη απάντηση - έγγραφο ο Δήμος Σκιλλούντος, με έδρα τα Κρέστενα, βεβαιώνει πως οχτώ δημότες του - που φέρονται ότι ψήφισαν στις εκλογές - είναι νεκροί, παραθέτοντας μάλιστα και την ημερομηνία θανάτου τους. Συγκεκριμένα, έχουν αποβιώσει οι:

- Λεωνίδας Αβδάλας (14/02/1988)

- Διομήδης Βασιλακόπουλος (1988)

- Χαράλαμπος Κασκαντάνης (31/01/1985)

- Τασία Λυρή (24/01/1989)

- Αριστείδης Μπούσιος (29/01/2000)

- Ελένη Τσαρεσιώτη (13/05/2002)

- Γεώργιος Αραβαντινός (01/03/1999)

- Διονύσιος Πρίνος (09/01/1986).

Μετά από όλα αυτά, είναι περιττό να σημειωθεί, σε ό,τι αφορά το όργιο νοθείας που έχει λάβει χώρα και σε άλλα σωματεία στο Νομό Ηλείας, που ελέγχονται από αυτούς τους συνδικαλιστές, πως στο Μητρώο Ασφαλισμένων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού είναι εγγεγραμμένοι 1.203 εργαζόμενοι, ενώ στις εκλογικές διαδικασίες εμφανίζονται να έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι. Κατά τα άλλα, ελέγχεται αν έχουν καταφέρει να βάλουν ακόμη και τα... δέντρα να ψηφίσουν.

Συνδικαλιστής της χούντας ο πρωτεργάτης

«Σκηνοθέτης», «σεναριογράφος» και «πρωταγωνιστής» αυτής της αθλιότητας είναι ο Χαράλαμπος Κωλέττης, συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής. Παίρνει τη σύνταξη του εργατοπατέρα, την οποία θέσπισε ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς, και προσφέρει τις «υπηρεσίες» του ανελλιπώς ως συνδικαλιστής από την περίοδο της χούντας, όταν και διορίστηκε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κρεστένων (ΕΚΚ), θέση στην οποία βρισκόταν μέχρι και το 2001. Εχει μάλιστα «εκλεγεί» πάμπολλες φορές ως αντιπρόσωπος για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στόχος με το όργιο νοθείας που ακολουθήθηκε στο νεοσυσταθέν Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ήταν η εκλογή και δεύτερου αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό αλλά και συνδικαλιστικό επίπεδο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ