Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εγκληματική η πολιτική τους

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και «να γραφτούν στα σωματεία τους, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή μας» απευθύνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή το χτεσινό θάνατο του συναδέλφου Δ. Χιόνη στον «Αστέρα Βουλιαγμένης».

«Οι εργαζόμενοι πεθαίνουν αβοήθητοι στους χώρους δουλιάς. Η αδηφάγα εργοδοσία δε δίνει δεκάρα για τη ζωή τους» σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου το ταξικό Συνδικάτο και επισημαίνει το γεγονός ότι σε ολόκληρο συγκρότημα με 650 εργαζόμενους και διπλάσιους πελάτες δεν υπάρχει ένας γιατρός, δεν υπάρχουν οργανωμένες και εξειδικευμένες πρώτες βοήθειες.

«Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το ξενοδοχειακό κεφάλαιο επικαλούνται κάθε φορά τη νομοθεσία σαν άλλοθι. Νομοθεσία που κουρελιάζεται καθημερινά από την εργοδοσία στους χώρους δουλιάς, όπου ακυρώνονται στην πράξη οι όποιες ελάχιστες πρόνοιες για την ασφάλεια των εργαζομένων. Παρακολουθούν οι αρμόδιοι υπουργοί τις ευρείες παρανομίες, την ασυδοσία των εργοδοτών και έρχονται να νομοθετήσουν τις απάνθρωπες και θανατηφόρες ανατροπές που υλοποιεί το μεγάλο κεφάλαιο» σημειώνει το Συνδικάτο και συνεχίζει:

«Μπροστά στην ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου, που υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και αυτή του ΠΑΣΟΚ, η ζωή του εργάτη δεν έχει καμία αξία. Η υγεία του εργαζόμενου που φθείρεται κάθε μέρα στη δουλιά, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, από την ανασφάλιστη δουλιά, από τις δυσκολίες της επιβίωσης, από την αφόρητη πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους και την εντατικοποίηση της εργασίας».

«Η νομοθέτηση της κατάργησης του 8ωρου, του σταθερού ημερήσιου χρόνου θα κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη» προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το δελτίο Τύπου καταλήγει:

«Η υγεία και η ασφάλεια της ζωής του εργαζόμενου περνά μέσα από την ικανοποίηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Απαιτούμε:

  • Γιατρούς αποκλειστικής απασχόλησης σε 24ωρη βάση στις μεγάλες επιχειρήσεις, με οργανωμένες και εξειδικευμένες πρώτες βοήθειες.
  • Ουσιαστικό έλεγχο όλων των χώρων δουλιάς και μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
  • 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο.
  • Αποκλειστικά Δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Ελάχιστη σύνθεση εργαζομένων των ξενοδοχείων και καθορισμό καθηκόντων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ