Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ «NOVA BANK»
Να ανακληθεί τώρα η απόλυση

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Την τρομοκρατική απόλυση του τραπεζοϋπαλλήλου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Ανέστη Θεοδωρίδη, από υποκατάστημα της «NOVA BANK» στη θεσσαλονίκη, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας. Ο Ανέστης Θεοδωρίδης, μέλος ανάμεσα στα άλλα και της Επιτροπής Νέων της ΟΤΟΕ, απολύθηκε προκλητικά την 1η Αυγούστου, με αφορμή τη συμμετοχή του στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, αλλά και στην τελευταία ταξική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 26 Ιούλη.

«Μοναδικός, πραγματικός λόγος της απόλυσής του στάθηκε το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στη δημιουργία σωματείου των εργαζομένων σ' αυτή την τράπεζα», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους, υπενθυμίζοντας ότι «η τράπεζα είχε επιχειρήσει και πέρυσι να απολύσει τον ίδιο συνδικαλιστή, επίσης αμέσως μετά από συμμετοχή του σε απεργιακή κινητοποίηση».

«Εδώ και χρόνια, η συγκεκριμένη τράπεζα έχει δημιουργήσει ένα "εργασιακό κάτεργο μεσαιωνικού τύπου", παραβιάζοντας το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων» τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και το κείμενο της Ερώτησης συνεχίζει: «Το ανησυχητικό είναι ότι την τακτική αυτή ακολουθούν πλέον όλες οι τράπεζες, αφού βρίσκουν έδαφος να πατήσουν, που δεν είναι άλλο από την κυβερνητική πολιτική, της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, που αφαιρεί εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις, για να επιδοτηθεί το κεφάλαιο και η ανταγωνιστικότητά του. Η πολιτική αυτή είναι που επιτρέπει την εργοδοτική τρομοκρατία να βασιλεύει στους χώρους δουλιάς και να χειροτερεύει καθημερινά τη ζωή των εργαζομένων».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Εργασίας: «Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή της «NOVA BANK» Ανέστη Θεοδωρίδη;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ