Τρίτη 9 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αποφασιστικά, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα της Γραμματείας των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο για την απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Αυγούστου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν ταξικά χαρακτηριστικά στην πανελλαδική απεργία της 16ης Αυγούστου απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν ταξικά χαρακτηριστικά στην πανελλαδική απεργία της 16ης Αυγούστου απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 16 Αυγούστου και με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν την κατάργηση των ασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Την ερχόμενη Τρίτη, η διοίκηση της Εμπορικής θα προχωρήσει στην καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης, που διέπει το ασφαλιστικό ταμείο (ΤΕΑΠΕΤΕ). Ταυτόχρονα, όλες οι διοικήσεις των τραπεζών δρομολογούν διαδικασίες, με βάση τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (3029/02).

Με αφορμή την πανελλαδική απεργία του κλάδου την ίδια μέρα, το ΠΑΜΕ τονίζει την ανάγκη «να συγκροτήσουν οι εργαζόμενοι Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο, να είναι σε επαφή με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για συντονισμό και πληροφόρηση. Να παλέψουν για Ενιαίο Ταμείο κύριας και Ενιαίο Ταμείο επικουρικής ασφάλισης για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, στην προοπτική του Ενιαίου Ταμείου Μισθωτών, στα πλαίσια μιας πολιτικής που θα αναβαθμίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

«Οι τραπεζίτες, αξιοποιώντας τη "θερινή ραστώνη" επιδιώκουν να θέσουν σε εφαρμογή το νέο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης, που μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές, φορτώνει με νέα βάρη το ΙΚΑ. Επείγονται, γιατί θέλουν τώρα να αυξήσουν παραπέρα την κερδοφορία των τραπεζών, να προχωρήσουν σε νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων - εξαγορών - συγχωνεύσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημειώνει το ΠΑΜΕ και το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων συνεχίζει:

«Η συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΤΟΕ, ούτε θέλει, αλλά και δεν μπορεί να οργανώσει κίνημα αντίστασης απέναντι σ' αυτές τις αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις».

«Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 26 Ιούλη δείχνει ότι δυναμώνει το ταξικό κίνημα και όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι καταδικάζουν την αντεργατική πολιτική που καταργεί το οκτάωρο, υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις και μειώνει την υπερωριακή αμοιβή», τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του και καταλήγει:

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι στην πράξη. Η πείρα διδάσκει. Ο αγώνας θα ενισχύεται μέσα από την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, την αποδυνάμωση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτός είναι ο δρόμος που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των εργαζομένων που στενάζουν από την αντεργατική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ