Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την έλλειψη καυσίμων

Την πολιτική της κυβέρνησης για το πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λήμνο, καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ. Το πρόβλημα αυτό έχει δημιουργηθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν λόγω της άθλιας ακτοπλοϊκής κάλυψης του ακριτικού νησιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα καύσιμα για τους κατοίκους της Λήμνου, για τους επισκέπτες και τους τουρίστες να είναι πανάκριβα και ακριβοθώρητα.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως «μετά την ταλαιπωρία των επιβατών και τα προβλήματα με τη διακίνηση εμπορευμάτων που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες με τις άθλιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ήρθε και το πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων να δείξει για μια ακόμα φορά πόσο ψεύτικα είναι τα μεγάλα λόγια που ξεστόμισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας κατά τη διάρκεια της φιέστας της ΟΝΝΕΔ στη Λήμνο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Αγ. Ευστράτιο». Προσθέτει δε ότι με την πολιτική αυτή, που είναι συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπονομεύεται η τουριστική ανάπτυξη των νησιών που έχουν γίνει «σύγχρονοι τόποι εξορίας για τους κατοίκους τους».

Η αχτιδική επιτροπή καταγγέλλει την τακτική του επάρχου και των δημάρχων του νησιού που «ποιούν την νήσσαν», ενώ καλεί τον λημνιακό λαό με τον ενωμένο αγώνα του και την ψήφο του στους υποψήφιους που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις ερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές να επιβάλλει λύσεις στα παραπάνω προβλήματα απαιτώντας:

Αμεση και ριζική λύση του προβλήματος της προμήθειας καυσίμων τόσο για τους οδηγούς και τους επαγγελματίες, όσο και της προμήθειας αφορολόγητων καυσίμων για τους επαγγελματίες ψαράδες, ώστε να μην έχουμε κάθε λίγο τέτοιου είδους προβλήματα.

Εθνικό δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών - καθημερινές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Λήμνου χειμώνα και καλοκαίρι τόσο με την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και με τα άλλα νησιά, με ασφαλή και αξιόπλοα πλοία και φτηνά εισιτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ