Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κάλεσμα οργανωμένου αγώνα στους πληγέντες παραγωγούς

Να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας ό,τι δικαιούνται, καλεί τους αγρότες, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ επισημαίνει:

«Οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στην αγροτική παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο, σε πολλές περιοχές της χώρας, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, δείχνουν, για άλλη μια φορά, τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν έφτιαξαν τα απαιτούμενα αγροτικά έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικά, αντιχαλαζικά, κ.ά., δε χρηματοδότησαν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν άλλαξαν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να καλύπτει το σύνολο της ζημιάς, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο αγροτικό κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους.

Με βάση τον υπάρχοντα κανονισμό, η χρεοκοπία των πληγέντων αγροτών είναι δεδομένη, επειδή η αποζημίωση στην αγροτική παραγωγή φτάνει το 75%, όταν η ζημιά είναι καθολική 100%, ενώ για το αγροτικό κεφάλαιο η αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ είναι πολύ μικρότερη και θα δοθεί μετά από ορισμένα χρόνια, αφού εγκριθεί από την ΕΕ.

Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να μην επαναπαυθούν στις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και καθολική αποζημίωση.

Να οργανώσουν την πάλη τους και μαζί με την ΠΑΣΥ άμεσα να διεκδικήσουν τη δημιουργία των απαραίτητων αγροτικών έργων υποδομής, για να ελαχιστοποιούνται οι ζημιές από τους διάφορους φυσικούς κινδύνους.

Την τακτική χρηματοδότηση των ΕΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και την αλλαγή του κανονισμού έτσι ώστε να καλύπτεται, άμεσα, το σύνολο της ζημιάς στην αγροτική παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ