Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συνάντηση με συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο

Με τη δέσμευση για αγώνα, ώστε να ισχυροποιηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, με ταξικό προσανατολισμό, σε όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η συνάντηση νέων συνδικαλιστών από είκοσι διαφορετικές χώρες, η οποία έγινε στο πλαίσιο του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Carabobo της Βενεζουέλας, αντάλλαξαν εμπειρίες 1.000 περίπου νέοι συνδικαλιστές, από την Αργεντινή, την Κούβα, την Αυστραλία, την Πορτογαλία, το Μεξικό, την Ισπανία, τον Καναδά, το Περού και τη Μολδαβία, τη Σκοτία κτλ.

Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων συνδικαλιστών έτυχε θερμής υποδοχής από τους υπόλοιπους νέους. Ενώ η σταδιακή γνωριμία και οι κουβέντες με όσους δε γνώριζαν ήδη το Μέτωπο, δυνάμωνε το κύρος που, όπως φάνηκε για άλλη μια φορά, ήδη το ΠΑΜΕ έχει κατακτήσει, λόγω της αποφασιστικότητας και της ταξικής συνέπειας που διακρίνει τους αγώνες του.

«Ηταν σαν να μιλάμε με νέους εργαζόμενους στην Ελλάδα», ήταν η χαρακτηριστική διαπίστωση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Φράση που αποτύπωνε ότι ακριβώς η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη κάθε χώρας είναι ίδια, με τα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα, ειδικά για τους νέους εργαζόμενους. Οπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Από τη μεριά τους, τα μέλη της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ επισήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι εξίσου απαραίτητη με τη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο είναι και η αντιπαράθεση με τον οπορτουνισμό, καθώς οδηγεί στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και του κινήματος.

Τονίζεται ότι η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ συμμετείχε στην Ελληνική Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή για το 16ο ΠΦΝΦ από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε. Επιστρέφοντας, πλέον, στην Ελλάδα, καθώς οι εκδηλώσεις του 16ου ΠΦΝΦ ολοκληρώθηκαν, οι εμπειρίες, οι συζητήσεις και η πλούσια εικόνα (για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος σε άλλες χώρες, για την επίθεση του κεφαλαίου, την εργοδοτική αυθαιρεσία κτλ.), σίγουρα θα αποδειχτεί σημαντική για τη δουλιά του Μετώπου στους νέους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ