Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συντριβή ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Δεκαεφτά Ισπανοί στρατιώτες, που υπηρετούσαν στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν χτες, όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Puma» στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στα δυτικά της χώρας, κοντά στην πόλη Χεράτ, μετά από πιθανή σύγκρουσή του με άλλο ελικόπτερο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Οι Ισπανοί πραγματοποιούσαν στρατιωτική άσκηση ενόψει των εκλογών της 18ης Σεπτέμβρη.

Το θάνατο των 17 στρατιωτών επιβεβαίωσε το ισπανικό υπουργείο Αμυνας και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από το δυστύχημα δεν υπάρχουν επιζώντες. Λίγο αργότερα ο υπουργός Αμυνας της Ισπανίας, Χοσέ Μπόνο, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το ελικόπτερο να δέχτηκε επίθεση. «Μπορεί να ήταν ατύχημα ή μπορεί να υπήρξε επίθεση από έξω», δήλωσε ο Μπόνο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «δεν έχει αποκλειστεί οπωσδήποτε το να υπήρξε επίθεση».

Παράλληλα, ο κρατικός ραδιοσταθμός RNE μετέδωσε ακόμα ότι το μοιραίο ελικόπτερο ακολουθούσε ένα δεύτερο, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί επιβαίνοντες σε αυτό.

Στο Αφγανιστάν υπηρετούν συνολικά 850 Ισπανοί στρατιώτες και η συντριβή των δύο ελικοπτέρων είναι το δεύτερο δυστύχημα που πλήττει τα ισπανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Τουλάχιστον 62 στρατιώτες σκοτώθηκαν από συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία το 2003, ενώ επέστρεφαν από το Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ