Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: «Πήρα ένα νεκρό παιδί στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να το απομακρύνω από τα συντρίμμια. Δεν μπορώ να ξεχάσω το παιδί. Ούτε μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα της κοπέλας. Ηταν μικρή, μπορεί είκοσι ή δεκαοκτώ ετών με ωραία μακριά μαλλιά μέχρι τη μέση της. Και αυτή νεκρή» (ο Κώστας Μίχας, κάτοικος Γραμματικού / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Η εταιρία ιδρύθηκε από τους Ελληνοκύπριους εφοπλιστές Γιώργο και Ζήνωνα Μούσκα και ξεκίνησε με δρομολόγια τσάρτερ φτηνού κόστους από το αεροδρόμιο του Γκάτγκουικ (...) Πριν από δέκα μήνες πουλήθηκε στον μεγάλο τουριστικό οργανισμό "Λίμπρα" με έδρα την περιοχή Μπέρνετ στο Βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν πουλήθηκε η "Helios" είχε υποχρεώσεις και παθητικό ύψους έξι εκατομμυρίων λιρών. Ιδιοκτήτες της "Λίμπρα" είναι οι Ελληνοκύπριοι Ακης Κυπριανού και Θ. Δράκου, οι οποίοι με βάση πληροφορίες της ελληνοκυπριακής παροικίας κέρδισαν σημαντικά ποσά στο χρηματιστήριο της Κύπρου όπου είναι εισηγμένη η εταιρία τους» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»: «"Μην πυροβολείτε τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους!" προτρέπει το επιβατικό κοινό ο αρθρογράφος της "Ιντιπέντεντ" Σάιμον Κάλντερ. Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι παρά τη συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής "Ηλιος" οι αεροπορικές εταιρίες που προσφέρουν φθηνά εισιτήρια στο επιβατικό κοινό αποτελούν έναν ασφαλή τρόπο μεταφοράς εδώ και 35 χρόνια» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ: «Σιωπή και θάνατος εν πτήσει. Ψάχνουν στα "μαύρα κουτιά" και στα συντρίμμια τα ίχνη και τις αιτίες του δυστυχήματος. Συσσωρευμένες τεχνικές βλάβες, ανθρώπινα λάθη και θυσία ανθρώπινων ζωών στο κυνήγι του κέρδους, ή, αυλαία νέων αποτρόπαιων χτυπημάτων στον αέρα;» (ο Αργύρης Δεμερτζής στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ