Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο βάθος ... ΔΕΘ

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΙΑ ...ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το «πρόσωπο» και τη «φυσιογνωμία» του επόμενου προϋπολογισμού θα έχουν, όπως λέγεται σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή, ο Κ. Καραμανλής με τους υπουργούς του.

* * *

Βλέπετε έχει ...ΔΕΘ στο βάθος του ορίζοντα και κάπως πρέπει εκεί οι κυβερνώντες να δείξουν το «κοινωνικό» τους πρόσωπο, πράγμα μάλλον δύσκολο ακόμα κι αν αυτοί που θα ακούνε είναι τα ίδια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

* * *

Εν ολίγοις - στην Κυβερνητική Επιτροπή - μιλάμε για μια προσπάθεια να κάνεις «λίφτινγκ» σε 90χρονη μήπως και φανεί έφηβη. Τόσο απλό είναι να φανεί ο επερχόμενος προϋπολογισμός φιλολαϊκός.

* * *

Αντε να δούμε τι θα σκαρφιστούνε στο τέλος. Αν και κάτι μας λέει πως δε θα ξεφύγουν από την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούσε με τον Σημίτη να μας εμπνεύσει «όραμα» για τις θυσίες που κάνουμε. Ενα «όραμα» που ούτε κι αυτοί μπορούσαν να κατανοήσουν.

* * *

Ελπίζουμε, πάντως, ο πρωθυπουργός να μην κάνει το ατόπημα να μιλήσει για «διαφάνειες» και κόντρες με τη διαφθορά. Είναι ήδη αρκετό καιρό κυβέρνηση, ώστε να μην μπορούν να μιλήσουν για τέτοια πράγματα.

* * *

Οσο για εκείνον τον ...«βασικό μέτοχο» ακόμη κάνει διακοπές στις Βρυξέλλες.

ΜΑΛΛΟΝ ΛΙΓΑ είναι τα 100 ευρώ το μήνα που υπολογίζονται - σύμφωνα με δημοσιεύματα - ότι θα επιβαρύνει το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας η αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

* * *

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τέτοιες αυξήσεις, που επηρεάζουν και την παραγωγή, περνάνε στη συνέχεια σε όλα τα προϊόντα με τελικό χρεωμένο τον καταναλωτή. Αρα ας βάλουν κάτι παραπάνω...

* * *

Αραγε, εκεί στο οικονομικό επιτελείο του Γ. Αλογοσκούφη τι πιστεύουν για την όλη υπόθεση; Μήπως θεωρούν ότι το εισόδημα του έλληνα αντέχει αυτού του είδους τις περιπέτειες οπότε δεν υφίσταται λόγος να ανησυχούν;


Γρηγοριάδης Κώστας

* * *

Μάλλον περί αυτού πρόκειται, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η άνεση, η απάθεια και τα χαμόγελα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ