Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλειστό το εργαστήριο ιατροδικαστικής

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης ζητούν οι γονείς δύο νεαρών που συνελήφθησαν για ναρκωτικά καθώς το εργαστήριο ιατροδικαστικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) παραμένει κλειστό και δεν είναι δυνατό να γίνουν εξετάσεις των ατόμων που δηλώνουν τοξικομανείς.

Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, δήλωσαν χρήστες και με εντολή της ανακρίτριας έπρεπε να εξεταστούν από ιατροδικαστή. Οταν πήγαν να πάρουν σχετική βεβαίωση από το εργαστήριο ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, βρήκαν την πόρτα κλειστή. Μετά από αυτό οι γονείς τους κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου.

Το ιατροδικαστικό εργαστήριο του ΑΠΘ παραμένει κλειστό από τις 16 του Ιούλη, αφού τα πενιχρά κονδύλια με τα οποία επιχορηγείται δε φτάνουν ούτε για αναλώσιμα είδη, με αποτέλεσμα να μη γίνονται οι πιο απλές εργασίες. Οι ιατροδικαστές του εργαστηρίου αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο μετά την αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων να επιλύσουν τα προβλήματά τους, δηλαδή τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Ετσι, το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εργαστήριο ιατροδικαστικής Θεσσαλονίκης οδηγεί σε αδιέξοδο όσους συλλαμβάνονται για κατοχή ναρκωτικών και δηλώνουν χρήστες προκειμένου να αντιμετωπιστούν ευνοϊκά από τις δικαστικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ