Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Βλάβη στο ηχητικό σύστημα

Στο ηχητικό σύστημα συναγερμού του μοιραίου «Μπόινγκ» της κυπριακής ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας «Ηλιος» εντόπισε βλάβη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, υπό τον Α. Τσολάκη που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (ΕΔΑΑ) προκύπτει ότι στο μοιραίο «Μπόινγκ» της εταιρίας «Ηλιος» χτυπούσε το ίδιο ηχητικό σήμα για διαφορετικές βλάβες. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να μπέρδεψε τους πιλότους του αεροσκάφους, όσον αφορά τα αίτια του συναγερμού, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Χτες το πρωί, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενημέρωσε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στη σύσκεψη παραβρίσκονταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γ. Διώτης και ο εποπτεύων τις έρευνες εισαγγελέας Π. Πούλιος, καθώς και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φ. Κουτσάφτης.

Οι εμπειρογνώμονες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με διεθνείς διατάξεις, να κοινοποιούν τα στοιχεία των ερευνών τόσο στην κατασκευάστρια εταιρία όσο και στον αρμόδιο αερομεταφορέα. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φ. Κουτσάφτης ενημέρωσε τους εισαγγελείς για την πορεία των ερευνών και όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών παραδόθηκε και η λίστα των επιβαινόντων στο αεροσκάφος. Επίσης, οι μισοί σοροί έχουν αναγνωριστεί και αναμένεται στις προσεχείς ημέρες να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ