Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ»
«Ανταγωνιστικότητα» πριν απ' όλα

Οταν, πριν από λίγα χρόνια, παρουσιάστηκε στη «Χαρτοποιία Φθιώτιδας» ο νέος μέτοχος, ανακοίνωσε πως θέλει να μειώσει το κόστος... Σήμερα, από τους 140, έχουν απομείνει 76 εργαζόμενοι. Μόλις πριν από ένα μήνα, 23 εργάτες πετάχτηκαν στο δρόμο, οι περισσότεροι οικογενειάρχες. «Πολλοί από αυτούς δούλευαν στο εργοστάσιο για 30 χρόνια. Μερικοί είναι γύρω στα 50...» εξηγούν στο «Ρ» εργαζόμενοι της «Χαρτοποιίας». Οι περισσότερες αποζημιώσεις κυμάνθηκαν στο πενιχρό ποσό των 500 ευρώ.

Πριν από τις απολύσεις, αντιπροσωπεία του επιχειρησιακού σωματείου είχε απευθυνθεί στο υπουργείο Απασχόλησης. Τυπικά, το υπουργείο είχε απορρίψει το αίτημα της επιχείρησης να κλείσει ολόκληρο τμήμα. Επί της ουσίας, όμως - όπως άλλωστε αναμενόταν... - δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την εργοδοσία. Οι απολύσεις προχώρησαν κανονικά. Οι εργάτες είναι αγανακτισμένοι: «Δεν είναι πως δεν είναι βιώσιμη η εταιρία...».

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη Δαμάστα, 5-6 χιλιόμετρα από τη Λαμία. Παράγει χαρτί για τελάρα και χαρτί που χρησιμοποιείται σε διάφορες συσκευασίες. Το τελευταίο διάστημα, η εταιρία έχει ξεκινήσει να εισάγει χαρτί και από την Τουρκία. Εκεί, τα μεροκάματα είναι ακόμα πιο εξευτελιστικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ