Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΙΜΕΝΤΑ ΤΟΠ»
Κυβερνητικές πλάτες στην παρανομία

Η Επιθεώρηση Εργασίας συνέστησε στην εργαζόμενη μητέρα να ...καταφύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο της

Από την πρόσφατη εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στο κατάστημα της «Αλιμέντα Τοπ»
Από την πρόσφατη εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στο κατάστημα της «Αλιμέντα Τοπ»
Σε αγαστή συνεργασία βρίσκονται κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες, έχοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στην κατάφωρη παρανομία της εργοδοσίας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αλιμέντα Τοπ» να παρακρατεί δεδουλευμένα υπαλλήλου, που τον τελευταίο χρόνο δούλευε με μειωμένο ωράριο, όπως δικαιούνταν ως νέα μητέρα, η Επιθεώρηση Εργασίας, εποπτεύουσα υπηρεσία από το υπουργείο Απασχόλησης, προτείνει στην εργαζόμενη μητέρα, ως λύση, την προσφυγή της στα δικαστήρια!

Βέβαια, η τακτική της Επιθεώρησης Εργασίας να «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και να στέλνει τους εργαζόμενους να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια, είναι κάτι παραπάνω από συχνή. Τακτική που διευκολύνει ιδιαίτερα τις παρανομίες των εργοδοτών. Χτες, ενώ είχε οριστεί συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο εργοδότης με τη δικαιολογία ότι απουσιάζει εκτός Αθηνών ζήτησε την αναβολή της συζήτησης. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν με κανένα τρόπο την παρανομία που συντελείται σε βάρος της εργαζόμενης. Εξάλλου, η αγωνιστική αντίδραση των ταξικών δυνάμεων μέσα και έξω από τα σούπερ μάρκετ ενόχλησε ιδιαίτερα την εργοδοσία των «Αλιμέντα Τοπ».

Χτες, ο εργοδότης κ. Μαρτιώνος κάλεσε την εργαζόμενη και της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει στην Επιθεώρηση Εργασίας γιατί δε θα κερδίσει τίποτα! Υπενθυμίζεται ότι η εργαζόμενη του υποκαταστήματος στη Νέα Ιωνία έκανε χρήση του δικαιώματος που της παρέχει η εργατική νομοθεσία, να δουλεύει καθημερινά δυο ώρες λιγότερο επί ένα χρόνο, μετά τη γέννηση του παιδιού της. Οταν το προβλεπόμενο από το νόμο διάστημα ολοκληρώθηκε, κανείς από την εταιρία δεν την ειδοποίησε - όπως όφειλε - με αποτέλεσμα η εμποροϋπάλληλος να συνεχίσει να φεύγει δύο ώρες νωρίτερα από τη δουλιά της. Οταν οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν το λάθος, ζήτησαν από την εργαζόμενη να δουλέψει παραπάνω ώρες, τζάμπα, μέχρι να «ξοφλήσει» τα «χρέη» της. Η εργαζόμενη αρνήθηκε και τότε η επιχείρηση άρχισε να παρακρατεί μέρος του μισθού της, μέχρι να καλυφθεί το σύνολο της «ζημιάς» που προξένησε στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ