Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΟΦΙΤΕΛ»
Εμμένει προκλητικά στις απολύσεις

Την άρνησή της να ανακαλέσει τις πρόσφατες τρεις απολύσεις εργαζομένων, δήλωσε η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν τις απολύσεις και προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες μέρες αναλαμβάνουν δυναμικές πρωτοβουλίες.

Οι τρεις απολυμένοι είχαν ειδικότητα γυμναστή και εργάζονταν στο γυμναστήριο και την πισίνα του ξενοδοχείου. Σε προχτεσινή συνάντηση, η διεύθυνση τους ανακοίνωσε ότι απολύονται καθώς λόγω των «μη αναμενόμενων κερδών» από τη λειτουργία του 2ου ορόφου (γυμναστήριο και πισίνα) αποφάσισε να το νοικιάσει στον επιχειρηματία που έχει και το κέντρο αισθητικής του ξενοδοχείου.

Η διεύθυνση επιδιώκει να πετύχει «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», καθώς η μια από τους τρεις απολυμένους ήταν και μέλος της νεοσύστατης σωματειακής επιτροπής, με πλούσια συνδικαλιστική δράση στο ξενοδοχείο. Μ' αυτό τον τρόπο προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ύστερα μάλιστα και από τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 26 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ