Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ανακληθούν οι αποφάσεις εκχώρησης των ΜΕΘ

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΚΕ

Την άμεση ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων της κυβέρνησης, που δημοσιοποιήθηκαν προχτές, για την ενοικίαση 73 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από τον ιδιωτικό τομέα, ζητάει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή «όχι μόνο δεν υπηρετεί την υγεία του λαού, αλλά αποτελεί σοβαρό κίνδυνο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να νοικιάσει κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από τον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο δεν υπηρετεί την υγεία του λαού, αλλά αποτελεί σοβαρό κίνδυνο.

Αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Με τα λεφτά των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών τους ταμείων εξασφαλίζει πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές, αντί να πάρει μέτρα για την άμεση λειτουργία των 200 κρεβατιών Εντατικής Θεραπείας, που είναι πλήρως εξοπλισμένα στα δημόσια νοσοκομεία και παραμένουν ανενεργά.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων υπουργικών αποφάσεων. Στηρίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων που έχουν ανάγκη από ένα υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, με κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας, του φαρμάκου και της βιοϊατρικής τεχνολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ