Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΥΛΗΣ»
Επιμένουν αγωνιστικά

Να μην αρπάζει η «ανταγωνιστικότητα» τις δουλιές τους, παλεύουν οι εργαζόμενοι του «SOULIS»
Να μην αρπάζει η «ανταγωνιστικότητα» τις δουλιές τους, παλεύουν οι εργαζόμενοι του «SOULIS»
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ». Το πανό του σωματείου των εργαζομένων στη «ΣΟΥΛΗΣ» αποδίδει τις ευθύνες σ' εκείνους που ανήκουν. Η εργοδοσία κήρυξε πτώχευση, όχι γιατί η «ΣΟΥΛΗΣ» έπαψε να είναι παραγωγική, αλλά επειδή δεν είναι «ανταγωνιστική». Δηλαδή δε διασφαλίζει στους ιδιοκτήτες τα προσδοκώμενα υπερκέρδη.

Για τους 250 εργαζόμενους, το αδιέξοδο της ανεργίας πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά. Είναι όμως αποφασισμένοι: Να μη χαθεί καμιά θέση δουλιάς. Κάθε μέρα διασχίζουν την πύλη του εργοστασίου. Κάθε μέρα «χτυπούν» την κάρτα τους.

Η οργή τους ξεχειλίζει. «Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Με τα 340 ευρώ που δίνει το Ταμείο Ανεργίας;» «Αλλοι έχουν πάρει δάνειο, άλλοι έχουν φροντιστήρια να πληρώσουν... Οι οικογένειές μας έχουν αναστατωθεί...».

«Μας έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα να ζούμε...».

Η εμπειρία επιτρέπει να βγουν πλούσια συμπεράσματα. Στην περιοδεία που έκανε πρόσφατα ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας σε εργασιακούς χώρους της Φθιώτιδας, βρέθηκε και πάλι κοντά στους εργαζόμενους του «ΣΟΥΛΗΣ». «Υπάρχει η οικονομία των εργατών κι υπάρχει κι η οικονομία των βιομηχάνων...», εξήγησε μιλώντας με τους εργάτες. Τα επιχειρήματα για την «ανταγωνιστικότητα της αγοράς», αφορούν στην «ελεύθερη οικονομία». «Για μας υπάρχει άλλη οικονομία, η λαϊκή...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ