Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ασχεδίαστα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ...πρωτότυπη και ...εντυπωσιακή πολιτική κίνηση αυτή που έκανε χτες το ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε να παραιτηθεί ο Κ. Καραμανλής από υπουργός Πολιτισμού και να ...παραμείνει απλά πρωθυπουργός!

Κι αυτό, διότι - όπως λένε - δεν έχει σχέδιο για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων. Προφανώς, δε θέλουν να πουν ότι καθυστερεί την προώθηση του δικού τους σχεδίου, το οποίο έχει πλήρως αποδεχτεί η «νέα διακυβέρνηση» και προβλέπει με σαφήνεια την παραχώρηση των εγκαταστάσεων σε ιδιώτες.

Φυσικά, υπάρχουν και τα ...αναπάντητα ερωτήματα του τύπου «σε ποιους» και «με ποιους όρους». Ομως, αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τον μέσο Ελληνα, ο οποίος παρότι θα πληρώνει τα Ολυμπιακά ακίνητα για ...δυο γενιές, ποτέ δε θα τα χαρεί, χωρίς να ξαναπληρώσει, τουλάχιστον...

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ότι θα βρει θαυμαστές (ίσως και μιμητές) στην Ελλάδα αυτή η ιδέα της γαλλικής κυβέρνησης να φορολογηθούν τα αεροπορικά εισιτήρια προκειμένου να επιδοτηθεί η ...ανάπτυξη επιχειρήσεων σε φτωχότερες χώρες.

Μόνο που οι κυβερνώντες μάλλον θα σκεφθούν την ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο. Βλέπετε, όλες αυτές οι αντιλήψεις περί «κοινωνικής αλληλεγγύης», όπου φορολογείς έναν φτωχό για να τα δώσεις σ' έναν πλούσιο, προκειμένου ο τελευταίος να δώσει δουλιά μερικής απασχόλησης σε κάποιον φτωχότερο, αρέσουν.

Πάντως, είτε σε διεθνές, είτε σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να απευθύνονται σε ανόητους για να πείσουν.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που μίλησε χτες για «στενή συνεργασία Εκκλησίας και πολιτικών», η οποία δεν πρέπει να διαρρηχτεί; Αν αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα ή στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, μάλλον δε μας τα λέει καλά...

Αν πάλι μίλησε για συνεργασία της Εκκλησίας με συγκεκριμένες πολιτικές (τακτικές και καταστάσεις) τότε, στα σίγουρα, έχει δίκιο και σαφώς η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπορεί να είναι περήφανη για τις επιλογές της.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ