Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αναζητά άφεση αμαρτιών με νέα πρόταση συνεργασίας

Χιλιοπαιγμένο έργο το επικοινωνιακό τρικ που ετοιμάζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η απουσία πεδίου αντιπαράθεσης με τις βασικές αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες αποτελούν συνέχεια και προέκταση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αναγκάζουν τον Γ. Παπανδρέου να καταφύγει σε «επικοινωνιακά» τρικ, προκειμένου να χτίσει ένα «φιλολαϊκό» προφίλ για το κόμμα του.

Σ' αυτή ακριβώς την τακτική εντάσσεται και η «πρόταση συνεργασίας» προς τα κόμματα της Αριστεράς, που επεξεργάζεται η Χαριλάου Τρικούπη για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα στον Τύπο, είναι έτοιμος να κάνει ο Γ. Παπανδρέου, μέσω επιστολής προς την Αλ. Παπαρήγα και τον Αλ. Αλαβάνο.

Η συγκεκριμένη συζήτηση αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, συναγωνίζεται την κυβέρνηση για το ποιος εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχτηκε υπέρ της επιτάχυνσης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της «απελευθέρωσης» της αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο, του ανοίγματος του ασφαλιστικού, αλλά σήμερα... ανακαλύπτει τις «συνεργασίες», τις οποίες «φιλοδοξεί» να χρησιμοποιήσει εναντίον της κυβέρνησης στα πλαίσια του δικομματικού παιχνιδιού.

Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ αναζητά «πολιτικούς συμμάχους», προκειμένου να βρει συνενόχους για την πολιτική του. Την ίδια στιγμή που καλεί το λαό σε κοινή πορεία με την ντόπια πλουτοκρατία για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας», ο Γ. Παπανδρέου αναζητά «συμμαχίες», χρησιμοποιώντας τη δοκιμασμένη συνταγή της «κεντροαριστεράς», η οποία στο παρελθόν με την πολύτιμη «βοήθεια» του ΣΥΝ, είχε χρησιμοποιηθεί για την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΣ, υποστήριξε ότι οι συνεργασίες δεν πρέπει να είναι μόνο σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο.

Ακριβώς αυτή την πρόταση επανέφεραν χτες και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ» η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερή θέση υπέρ ενός ανοιχτού διαλόγου με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς». «Συνολικά πιστεύουμε, συνέχισε η ίδια, ότι πρέπει να αναζητούμε τέτοιους διαύλους συμμαχίας, συζήτησης και κοινής διαδικασίας σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ακόμα και στις δημοτικές εκλογές».

Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας ανάμεσα στο κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας χτες: «Δεν είναι θέματα δημοσίων σχέσεων και αλληλογραφίας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμό τα ζητήματα κοινών δράσεων. Είναι θέματα πολιτικών» και πρόσθεσε με νόημα: «Και δεν αναφέρομαι παρελθοντολογικά στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνησης, αλλά στις πολιτικές του σήμερα»...

Να παραιτηθεί από υπουργός Πολιτισμού

Εξάλλου στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου με θέμα την αξιοποίηση της «Ολυμπιακής κληρονομιάς και τον πολιτισμό», ζητώντας όπως και ο Γ. Παπανδρέου πριν από λίγο καιρό την «αποχώρηση του πρωθυπουργού από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, ως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ως δείγμα αυτοκριτικής στον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησής του». Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «αδιαφάνεια» στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2009-03-13 00:00:00.0)
Καταστρώνουν νέα σχέδια παραπλάνησης του λαού (2008-09-28 00:00:00.0)
Ναι σε κυβέρνηση «όχι αμιγούς αριστεράς» (2008-03-12 00:00:00.0)
Ο κλήρος της... αλλαγής (2007-09-04 00:00:00.0)
Με δανεικά επιχειρήματα κάνει κριτική ο ΣΥΝ στο ΚΚΕ (2006-09-26 00:00:00.0)
Κάτι ...ξέχασε (2006-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ