Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αδιάκοπες συγκρούσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Ενώ συνεχίζεται η λεγόμενη «προεκλογική εκστρατεία» στο Αφγανιστάν (γίνεται ως εξής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ουάσινγκτον Ποστ»: οι υποψήφιοι επισκέπτονται περιοχές και συζητούν με τους φυλάρχους τι θα τους δώσουν αν τους εξασφαλίσουν τις ψήφους των φυλών τους), οι μάχες συνεχίζονται καθημερινά στο υπό κατοχή Αφγανιστάν. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, έξι Αφγανοί αστυνομικοί και δύο φερόμενοι ως μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε μάχη στη Μουκούρ, μια περιοχή της επαρχίας Γκάζνι στο νότο, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν βρει το θάνατο τέσσερις άνθρωποι επίσης στο νότο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η επιχείρηση αναγκαστικού και βίαιου επαναπατρισμού των Αφγανών προσφύγων από το Πακιστάν, η ηγεσία του οποίου επικαλείται «λόγους ασφαλείας» για την απόφασή της. Χτες, πρόσφυγες επιτέθηκαν σε εργαζόμενους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες και τις καθυστερήσεις όσον αφορά τη διαδικασία. Η «ξαφνική» επίθεση εξέπληξε τους αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, η ΕΕ υποστηρίζει ότι έχει «ηθική υποχρέωση» να «βοηθήσει» το Αφγανιστάν να διεξαγάγει εκλογές. Τα περί ηθικής αποτελούν το άλλοθι της κατοχής, που έχει πολύ διαφορετικές στοχεύσεις από τον «εκδημοκρατισμό» του Αφγανιστάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ