Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Χωρίς κανονισμό προσωπικού και επομένως χωρίς δυνατότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, παραμένουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ενάμιση χρόνο μετά τη μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρία. Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι, αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά τους.

Οπως σημειώνει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, στο προεδρικό διάταγμα με το οποίο μετατράπηκε ο ΟΣΚ σε ΑΕ, προβλεπόταν ο διορισμός οργάνων διοίκησης, η κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας, κανονισμού προσωπικού και στρατηγικών σχεδίων και επίσης η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. «Το μόνο - επισημαίνει - που έχουμε μέχρι σήμερα είναι ο διευθύνων σύμβουλος».

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΚ και η βελτίωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Το σωματείο σημειώνει πως μέχρι τις 10 Ιούνη θα περιμένει να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις, να οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί λειτουργίας και προσωπικού και να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «η οριστικοποίηση και το περιεχόμενο των κανονισμών και της συλλογικής σύμβασης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία θα καθορίσει το χρόνο, τη μορφή και τη διάρκεια των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ