Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόλυση και απειλές!

Αφόρητες πιέσεις, απειλές και τελικά απόλυση για συνδικαλιστή, εργαζόμενο σε εστιατόριο

Με βρισιές και απειλές, ακόμα και κατά της σωματικής του ακεραιότητας, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στη Θεσσαλονίκη αντιμετώπισαν τον γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, Στάθη Γεωργιάδη, τον οποίο και απέλυσαν για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες.

Ο Σ. Γεωργιάδης είχε απολυθεί ξανά τον περασμένο Φλεβάρη, επειδή η Επιθεώρηση Εργασίας πήγε στο εστιατόριο να διενεργήσει έλεγχο και οι εργοδότες θεώρησαν ότι είχε καλέσει την υπηρεσία ο υπάλληλός τους. Ο συνδικαλιστής κατέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας που αποφάνθηκε ότι η απόλυση ήταν παράνομη και υποχρέωσε τους ιδιοκτήτες να τον επαναπροσλάβουν.

Από τότε όμως, αυτοί φρόντισαν να του κάνουν τη ζωή δυσάρεστη. Τα πράγματα έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύονται απειλές και κατά της σωματικής του ακεραιότητας, που κατέληξαν και στη νέα απόλυση. Εκτός από το θέμα της παράνομης απόλυσης εκκρεμούν και οικονομικές διεκδικήσεις.

Ο απολυμένος συνδικαλιστής πρόκειται εντός των ημερών να καταθέσει μήνυση κατά των εργοδοτών του, οι οποίοι όχι μόνο παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αλλά και τον απειλούν! Για το ζήτημα είχε οριστεί τριμερής συνάντησης χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση πήγαν ο απολυμένος, ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Χριστοδούλου, ο Ακης Οργαντζής, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουρισμού και ο Θ. Κυριακίδης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όχι όμως και οι εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ