Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
Απολύσεις από τη νέα διοίκηση

Από την 1 Ιούνη ξεκίνησαν απολύσεις με «κίνητρα» για μεγάλους σε ηλικία εργαζόμενους

Σε συρρίκνωση προσωπικού μέσα από πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων» μεγάλων σε ηλικία εργαζομένων, προχωρά η νέα διοίκηση του ομίλου ΑΓΕΤ, η αγγλική «BLUE CIRCLE», που πήρε τα ηνία από τους Ιταλούς της «CALCEMENTO».

Δεν πέρασε μήνας από τότε που η Επιτροπή Ανταγωνισμού (δηλαδή η κυβέρνηση) ενέκρινε τη μεταβίβαση (πώληση) του ομίλου της ΑΓΕΤ - «Τσιμέντων Χαλκίδας» και η νέα διοίκηση, με την έναρξη της «καλοκαιρινής σεζόν» δηλαδή από τον Ιούνη, ανακοίνωσε σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής και στις θυγατρικές πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων» συνοδευόμενων από «κίνητρα» για τους εργαζόμενους ηλικίας 52-58 ετών, «μετά από συζήτηση που είχε με τα σωματεία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας προς τους εργαζόμενους.

Πάντως δημόσια αντίδραση μέχρι τώρα από τα σωματεία δεν υπήρξε, εκτός από το σωματείο της ΑΓΕΤ Αλιβερίου, που με ανακοίνωσή του, που μοιράστηκε στους χώρους δουλιάς, «διορθώνοντας» τη διοίκηση της εταιρίας, κάνει λόγο για «συζήτηση που έγινε μεν, αλλά αφορούσε την ανάπτυξη της επιχείρησης...».

Να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη, ιταλική, διοίκηση του ομίλου της ΑΓΕΤ είχε υποσχεθεί οργανόγραμμα βάσει του οποίου θα καθοριζόταν ο αριθμός των θέσεων εργασίας, αλλά ποτέ κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα εφαρμόστηκε - με τη σιωπηρή συναίνεση των σωματείων, στις πλειοψηφίες των οποίων βρίσκονται συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» - πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων με κίνητρα» (δηλαδή απολύσεις με κάποια οικονομικά οφέλη), με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του προσωπικού κατά πολλές εκατοντάδες.

Τώρα οι «νέοι» ιδιοκτήτες επαναλαμβάνουν το ίδιο «βιολί» με θεατές την κυβέρνηση και την Εθνική Τράπεζα που κατέχει ακόμα το 27% της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ