Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες σε κοινό αγώνα

Συγκέντρωση στις 26 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στην Ακτή Μιαούλη

Αναμέτρηση τάξη με τάξη. Από τη μια οι χιλιάδες ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, από την άλλη ο κοινός τους εργοδότης, οι εφοπλιστές. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά παίρνει το συλλαλητήριο που ετοιμάζουν από κοινού οι δύο κλάδοι στις 26 Σεπτέμβρη στις 10.30 το πρωί στην Ακτή Μιαούλη, προτάσσοντας το αγωνιστικό τους μέτωπο απέναντι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και την πολιτική που ράβουν στα μέτρα του, οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η ημέρα δεν είναι τυχαία. Την ίδια ακριβώς ώρα, μερικά μέτρα πιο πέρα, το πιο ισχυρό λόμπι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δύο μεγαλύτερες εφοπλιστικές Ενώσεις, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τα μεγάλα αφεντικά της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), θα πραγματοποιούν, στα πολυτελή γραφεία της ΕΕΕ, τη δεύτερη συνάντησή τους για το 2005, για να κάνουν τον απολογισμό τους και να «ακονίσουν μαχαίρια» τους για τη «μεγάλη σφαγή» σε κάθε εργασιακό δικαίωμα των ναυτεργατών και των εργατοτεχνιτών της Ζώνης που έχει απομείνει όρθιο, ακόμα και σε βάρος του ίδιου του δικαιώματος στη δουλιά.

Στα πλαίσια των προετοιμασιών για την κινητοποίηση, που ήδη βρίσκονται στο «φουλ» χτες το πρωί έγινε σύσκεψη των διοργανωτών στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΜΕΝ. Οι διοργανωτές είναι Ενωση Μηχανικών, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Ασυρματιστών (ΠΕΡΡΑΕΝ), Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών - Βαφέων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας. Στη σύσκεψη καθορίστηκε το παραπέρα πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών, στο λιμάνι, στα στέκια των ανέργων ναυτεργατών, στη Ζώνη, αλλά και στους δήμους της πειραιώτικης περιφέρειας. Να ενημερωθούν έγκαιρα οι ναυτεργάτες που βρίσκονται στην επαρχία για να συμμετέχουν. Οι εργάτες στεριάς και θάλασσας θα διαδηλώσουν μαζί με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους. Επίσης θα εκδοθεί αφίσα και θα αναρτηθούν αεροπανό σε κεντρικά σημεία της πειραιώτικης περιφέρειας.

Η επόμενη συντονισμένη απάντηση των εργαζομένων του Πειραιά θα είναι στο παμπειραϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ενώ η δράση, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, θα κλιμακωθεί με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του Πειραιά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ