Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Απαίτησαν να ανακληθούν οι απολύσεις

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας με τη συμπαράσταση και συμμετοχή και άλλων ταξικών σωματείων στο ξενοδοχείο «Κάνιγγος», απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η συνδικαλιστική δίωξη της εργαζόμενης Μαρίας Φακιώλα που πριν λίγες ημέρες απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να δουλέψει σπαστό ωράριο και να αλλάξει ειδικότητα όπως απαιτούσε η διεύθυνση του ξενοδοχείο.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και των άλλων σωματείων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείο απαιτώντας με συνθήματα, όπως «Πάρτε πίσω τις απολύσεις» και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης και των άλλων απολύσεων που είχαν γίνει πριν λίγο καιρό. Απολύσεις που είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η απόλυση της Μαρίας Φακιώλα έγινε λίγο καιρό μετά από τη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής μαζί με άλλους συναδέλφους της. Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας δήλωσε προκλητικά ότι δε θα ανακαλέσει τις απολύσεις ενώ φώναξε την αστυνομία η οποία εμφανίστηκε πάραυτα.

Οι συγκεντρωμένοι δεν υποχώρησαν και παρέμειναν στο ξενοδοχείο ενημερώνοντας τους πελάτες του ξενοδοχείου και τους περαστικούς για τις αυθαίρετες ενέργειες της διεύθυνσης, την εργοδοτική ασυδοσία που στηρίζεται και ενισχύεται από τις εκάστοτε αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η παράσταση διαμαρτυρίας έληξε ύστερα από περίπου τρεις ώρες με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν ότι ο αγώνας τους θα ενταθεί τις αμέσως επόμενες μέρες μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ