Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να μη γίνει καμιά απόλυση

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη και Τ. Τσιόγκα για τον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο

Να πάρει μέτρα για να μη γίνει καμία απόλυση στα «Κλωστήρια Πρεβέζης» και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Παναγιώτης Κοσιώνης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο.

«Τα "Κλωστήρια Πρεβέζης" αποτελούν ένα ακόμα τυπικό παράδειγμα επιχείρησης που, αφού επιδοτήθηκε με δισεκατομμύρια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού χαρίστηκε στον ίδιο επιχειρηματία και το εργοστάσιο της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" Φιλιατών, που μόλις εξάντλησε τα αποθέματα, το έκλεισε, τώρα έρχεται με προκλητικό τρόπο να κάνει το ίδιο και σε αυτό της Πρέβεζας», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Το πρόβλημα των εργαζομένων στα "Κλωστήρια Πρεβέζης", που δέχονται τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, δείχνει με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η εξουσία και η οικονομία, που εκφράζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, η πολιτική που υπηρετεί την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας, δεν μπορούν να διασφαλίσουν το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία. Οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αρνούνται να στηρίξουν τον κλάδο της ένδυσης, στα πλαίσια της φιλολαϊκής πολιτικής που θα διασφαλίζει το δικαίωμα όλου του λαού, για φθηνό και καλό ένδυμα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πολύχρονη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από τις αντεργατικές αποφάσεις της ΕΕ», τονίζουν.

Και ρωτούν τον υπουργό Απασχόλησης τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να μη γίνει καμία απόλυση στα «Κλωστήρια Πρεβέζης» και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ