Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για την προκλητική καθαίρεση στελέχους του ΠΑΜΕ από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου

Να τοποθετηθεί δημόσια για την απαράδεκτη διαγραφή του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας από τη διοίκηση του ΕΚ Πύργου ζητά από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει ότι αν τέτοιες πρακτικές γενικευτούν θα οδηγήσουν σε καταστάσεις της περιόδου Καρακίτσου...

Σε ανακοίνωσή της για την καθαίρεση του συνδικαλιστή η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Πύργου προχώρησε στην καθαίρεση από το ΔΣ του τοπικού Εργατικού Κέντρου του Γιώργου Ηλιόπουλου, στελέχους του ΠΑΜΕ.

Η πλειοψηφία του ΕΚΠ επιχειρεί ανεπιτυχώς να κρύψει τους πραγματικούς της στόχους, προβάλλοντας αστήρικτες, τυπικές και νομικίστικες δικαιολογίες.

Η ουσία βρίσκεται στην επιδίωξή της να χτυπήσει τη μόνη φωνή συνεπούς εργατικής αντίστασης στο νομό, διευκολύνοντας ταυτόχρονα έτσι την εργοδοσία και την κυβέρνηση να χτυπούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην περιοχή.

Το θέμα αυτό δεν αφορά απλά και μόνο την πλειοψηφία του ΕΚ Πύργου. Οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για το αν ξεκινούν νέες μεθόδους στο εσωτερικό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να διαγράφει και να καθαιρεί η πλειοψηφία τη μειοψηφία. Πρακτικές που αν γενικευτούν θα οδηγήσουν σε καταστάσεις της περιόδου Καρακίτσου, όπου ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία βασίλευαν.

Αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δε βρίσκεται πίσω από τις αποφάσεις του ΕΚΠ, ας τους "δώσει οδηγίες" να πάρουν πίσω αμέσως τη διαγραφή.

Σε κάθε περίπτωση - καταλήγει η ανακοίνωση - ας αντιληφθούν οι βιομήχανοι της περιοχής, η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ότι το ΠΑΜΕ ούτε φοβάται, ούτε μπαίνει στη γωνιά».

Και νέα πρόκληση

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν χτες οι εργατοπατέρες του Νομού Ηλείας, που απείλησαν διά στόματος προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου (ΕΚΠ), Νίκου Ορφανού, τον Θύμιο Μελισσαράτο, μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, με τη φράση: «Εσύ θα είσαι ο επόμενος που θα διαγραφεί από το ΔΣ του ΕΚΠ»!!!

Το εν λόγω περιστατικό έγινε όταν ο Θ. Μελισσαράτος ζήτησε τα αντίγραφα των πρακτικών της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΚΠ που αποφάσισε τη διαγραφή του Γ. Ηλιόπουλου και παράλληλα κατέθετε πρόταση για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ με θέμα την άμεση ανάκληση της απόφασης διαγραφής του Γ. Ηλιόπουλου.

Να θυμίσουμε ότι, μόλις προχτές, το ΔΣ του ΕΚΠ με δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες (!), προχώρησε στη διαγραφή του Γιώργου Ηλιόπουλου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΠ, προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας και στελέχους του ΠΑΜΕ, με προφάσεις διαδικαστικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ