Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΑ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ»
Μονόδρομος ο ενωμένος ταξικός αγώνας

Σήμερα η 24ωρη απεργία και η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Φόρο, στις 9.00 το πρωί

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν δικιά τους υπόθεση τη σημερινή 24ωρη απεργία στην Πρέβεζα και να βαδίσουν στο δρόμο του ενωμένου ταξικού αγώνα δίνοντας μαζικό «παρών» στην προσυγκέντρωση στο Φόρο, ώρα 9 π.μ., καλεί η Τοπική Επιτροπή (ΤΕ) Πρέβεζας του ΠΑΜΕ.

Αναφερόμενη στην τριμερή συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα, η ΤΕ Πρέβεζας του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται ολόπλευρα με την εργοδοσία. Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους των "Κλωστηρίων" ο υφυπουργός Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον εκβιασμό του εργοδότη και πίεσε τους εργαζόμενους να δεχτούν την απόλυση μερίδας των συναδέλφων τους, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο. Πρόταση, την οποία αρνήθηκε το σωματείο, αλλά δε δίστασαν να τη διαπραγματευτούν, τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, κ. Καζαντζίδης, πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο Αλ. Καλύβης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης(ΣΥΝ), που άρχισαν να παζαρεύουν με τον υπουργό το πού θα απορροφηθούν οι απολυμένοι εργάτες, δίνοντας έτσι "πάσα" στον εργοδότη να κλείσει σταδιακά και χωρίς αντιστάσεις το σύνολο της επιχείρησης. Οι βουλευτές του νομού, Τσαντούλας - Παπαχρήστος, παρόντος του δημάρχου κ. Κλάπα, που πήραν μέρος στη συνάντηση, με τη σιωπή τους έδειξαν το σεβασμό στις προτάσεις του υπουργού».

«Η μόνη που διαφώνησε ξάστερα με τις εκβιαστικές τακτικές εργοδοσίας - υπουργείου ήταν η ταξική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), η οποία καταδίκασε την απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου, αλλά και τη στάση του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ και του προέδρου του ΕΚ Πρέβεζας», τονίζει στη συνέχεια η ΤΕ Πρέβεζας του ΠΑΜΕ και σημειώνει: «Ως ΠΑΜΕ, ξεχωρίζουμε σε αυτή τη φάση τη στάση του Σωματείου των εργαζομένων που, παρά τις υποχωρήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα, πρέπει να συνεχίσει να αντιστέκεται σ' αυτή την κρίσιμη καμπή και πρέπει να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του απέναντι στους 180 εργαζόμενους και να αποκρούσει τις πιέσεις της εργοδοσίας, του υπουργείου και των άλλων παραγόντων, να μην αποδεχτεί το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά... Το ΠΑΜΕ από την αρχή έλεγε ότι οι διάλογοι, οι συναντήσεις και οι τριμερείς δε φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Οταν κάθεσαι στο τραπέζι του διαλόγου μαζί τους, είναι για να χάσεις από αυτά που έχεις κατακτήσει».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα "Κλωστήρια Πρέβεζας" και όλους τους εργαζόμενους, που καθημερινά βάλλονται από την πολιτική, της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της υποβαθμισμένης δημόσιας Υγείας και Παιδείας, να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι ο ενωμένος ταξικός αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ