Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Κόμματος προς τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ»

Η μόνη συμφέρουσα διέξοδος για τις εργαζόμενες της «Σεξ Φορμ» είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ
Η μόνη συμφέρουσα διέξοδος για τις εργαζόμενες της «Σεξ Φορμ» είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ
Την ολόπλευρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», που διανύουν ήδη την τρίτη συνεχή βδομάδα επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αχτίδα Βιομηχανίας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Καλεί τις εργαζόμενες να βγάλουν συμπεράσματα για την πηγή του προβλήματός τους. Να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, που στρώνει το δρόμο για την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου, την πολιτική της ΕΕ και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, «που είναι ιμάντας περάσματος της πολιτικής του κεφαλαίου στην εργατική τάξη».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην ανακοίνωση «το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας-κυβέρνησης, που με μπροστάρη τον υφυπουργό Εργασίας παρεμβαίνει ανοιχτά και απροκάλυπτα, στήνοντας διασπαστικούς μηχανισμούς ενάντια στην αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, η οποία εκφράζεται με τη συσπείρωσή τους γύρω από το ταξικό τους συνδικάτο, τον επίμονο αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, απευθυνόμενη στις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», ξεκαθαρίζει ότι μπροστά στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που το υπηρετούν, η μόνη διέξοδος που συμφέρει την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ: «Η συγκρότηση του δικού μας λαϊκού μετώπου για τη ρήξη και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη διεκδίκηση της δικής μας εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας, που μπορεί να απαλλάξει την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα από τα δεσμά και τα βάσανα που μας φορτώνει η βάρβαρη καπιταλιστική εκμετάλλευση. Κοινωνικοποιώντας τα βασικά μέσα παραγωγής σε μια σχεδιασμένη λαϊκή οικονομία που θα υπηρετεί τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

Και καταλήγει: «Ενα δρόμο έχει η εργατική τάξη, την ταξική ενότητα, την οργάνωση και την πάλη της. Ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα ταξικά συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ. Ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στις απολύσεις, στους εργοδότες, στην κυβέρνηση, στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και στη ΓΣΕΕ που τους σιγοντάρει.

Ζωή με δικαιώματα, είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνιμη - σταθερή δουλιά για όλους.

Το ΚΚΕ θα κρατήσει ψηλά τη σημαία του αγώνα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, για να έχουμε νίκες και να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ