Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στις εισόδους των μεγαλοκαταστημάτων

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στο ωράριο της εξουθένωσης

Με αποκλεισμούς σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι εμποροϋπάλληλοι συνεχίζουν, σήμερα, Σάββατο, τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας ανθρώπινο ωράριο και ανθρώπινη δουλιά. Στις 5 το απόγευμα θα αποκλείσουν τα σούπερ μάρκετ «Μασούτης» και «Μαρινόπουλος» στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου.

Οι εμποροϋπάλληλοι καταγγέλλουν πως με τη διεύρυνση του ωραρίου θα ενταθεί η συγκέντρωση του λιανικού εμπορίου σε ακόμα λιγότερα χέρια. Θα επιδεινωθούν οι όροι δουλιάς για τους εργαζόμενους, με την εντατικοποίηση, τη διεύρυνση του καθεστώτος του ωρομίσθιου, της μερικής απασχόλησης.

Κόντρα σ' αυτή την επίθεση η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να σταθούν αγωνιστικά. Να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το σωματείο στο πλευρό του ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν: Ενιαίο συνεχές ωράριο για όλα τα καταστήματα που να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες, τρία απογεύματα κλειστά τη βδομάδα, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο με βασικό μισθό 1.300 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ