Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Καμιά χαμένη θέση εργασίας

Ερώτηση στη Βουλή για τα «Κλωστήρια Ναούσης»

Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Λαναρά κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Ανάπτυξης.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται ότι «ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λαναράς συνεχίζει το κλείσιμο των εργοστασίων του ομίλου του, παρά τα δάνεια που πήρε από τράπεζες (23 εκατομμύρια ευρώ) και παρά τα δισεκατομμύρια δραχμές που απέσπασε από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ). Ετσι, άλλοι 110 εργαζόμενοι των "Κλωστηρίων Ναούσης" αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης, δηλαδή της ανεργίας. Να σημειωθεί ότι η ανεργία στην περιοχή αγγίζει το 50% περίπου με οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τους κατοίκους της.

Επειδή υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή, που από τη μια οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και από την άλλη ενισχύει τα κέρδη των επιχειρηματιών, είναι η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, πρέπει η ίδια να αναλάβει τις ευθύνες της», σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ και ρωτάει τους υπουργούς:

«Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η λειτουργία των εργοστασίων για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας;

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έλεγχο του συγκεκριμένου ομίλου για τα δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές που απέσπασε μέσω του ΧΑΑ και πού διοχετεύτηκαν;».

Εκτός από την Επίκαιρη Ερώτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης, την περασμένη Πέμπτη, υπέβαλλαν προς του υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας Αίτηση κατάθεσης εγγράφων με όλα τα στοιχεία που αφορούν τους όρους με τους οποίους έγινε η τελευταία χρηματοδότηση (τα 23 εκατομμύρια ευρώ) του ομίλου Λαναρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ