Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Λύνουν και δένουν οι εργολάβοι

Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας για τις συνθήκες εργασίας των καθαριστών

Το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας «Biological - Service» στο Νοσοκομείο Κορίνθου συνεχίζει εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες να παραβιάζει τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, έχοντας την πλήρη κάλυψη της τελευταίας, αλλά και του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κορινθία, μετά και την απαντητική επιστολή του υπουργείου σε διάβημα - αναφορά του Σωματείου, «το υπουργείο προσποιείται πως δε γνωρίζει - παρά τις αναλυτικές καταγγελίες του σωματείου - ότι οι απασχολούμενοι σε ημερήσια βάση καθαριστές είναι 20-21 αντί για 27, όπως θα έπρεπε. Το αποτέλεσμα είναι η ιδιωτική εταιρία «Biological - Service» να καλύπτει σε ημερήσια βάση μόνο 155 εργατοώρες αντί 191, δηλαδή να κλέβει από το δημόσιο νοσοκομείο 36 εργατοώρες την ημέρα. Επίσης, αποκαλυπτικό των διαθέσεων του υπουργείου Υγείας (σ.σ. μέσω της απαντητικής επιστολής) είναι το γεγονός ότι συγχαίρει τον εργολάβο, γιατί εργαζόμενοι που έχουν υπογράψει με την εταιρία του σύμβαση ως καθαριστές, απασχολούνται και σε άλλες εργασίες (στρώσιμο κρεβατιών κ.ά.) του δημόσιου νοσοκομείου, επιβραβεύοντας ουσιαστικά την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Στη συνέχεια το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων επισημαίνει πως «η στάση του υπουργείου Υγείας και του εντεταλμένου της διοικητή στο Νοσοκομείο Κορίνθου δεν είναι τυχαία» και υπογραμμίζει: «Είναι η πολιτική της ΝΔ, που, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση του χώρου της Υγείας, υπονομεύοντας έτσι τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Καταλήγοντας, τονίζεται: «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο δικός μας δρόμος βρίσκεται στην αγωνιστική μας ετοιμότητα, στη συσπείρωση στο ταξικό μας σωματείο. Η απάντηση βρίσκεται στην καταδίκη των κομμάτων που στηρίζουν τα συμφέροντα των εργολάβων που ιδιωτικοποιούν τις κοινωνικές παροχές. Βρίσκεται στην καταδίκη των στηριγμάτων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ