Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... δίκαια

Γρηγοριάδης Κώστας

ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ οι στόχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης στο νέο δικαστικό έτος, δήλωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός Αν. Παπαληγούρας, αναφερόμενος προφανώς στα περί «κάθαρσης» και «εντατικοποίησης» της Δικαιοσύνης.

Μόνο, που, τελικά, κάθε «δικαστική» χρονιά άλλοι στόχοι επιτυγχάνονται. Κι αν θέλουν οι κυβερνώντες ας κάνουν απολογισμό επ' αυτού: Εκατοντάδες απεργίες βγαίνουν παράνομες, συνδικαλιστές διώκονται και καταδικάζονται και δικαστικές αποφάσεις αθωώνουν κραυγαλέα παραδείγματα κερδοσκοπίας σε βάρος εργαζομένων και πολιτών.

Γιατί, βλέπετε, ανώτατος «στόχος» του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή μιας νομοθεσίας, που υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και οδηγεί τα πράγματα σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ (αλλιώς, μας δουλεύουν) όσοι «αναλυτές» διέγνωσαν διαφωνία του υφυπουργού Απασχόλησης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, με μέτρα, όπως η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η προώθηση διαφόρων ειδών συμβάσεων εργασίας, που να βολεύουν ακόμη περισσότερο τους εργοδότες.

Αλλωστε, και ο ίδιος ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «δεν είναι ώριμη» γι' αυτό η ελληνική κοινωνία. Λες και όταν «ωριμάζει» κανείς, αποδέχεται να του στερούν στοιχειώδη εργασιακά, αλλά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Το «φιλολαϊκό» προφίλ, που προσπαθεί η κυβέρνηση να δώσει στο υπουργείο Απασχόλησης, έχει αποτύχει παταγωδώς εδώ και καιρό. Χιλιάδες εργαζόμενοι, που πέφτουν θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας σε όλη τη χώρα, μπορούν να το βεβαιώσουν.

Ας μην ξεχνιόμαστε, νομοσχέδιο κατάργησης του 8ωρου εισηγήθηκαν και ψήφισαν στη Βουλή ο υπουργός και ο υφυπουργός Απασχόλησης κι έχουν καταστήσει σαφές ότι δε θα σταματήσουν εδώ.

ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ που ακούσαμε: Τα όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ στην «Ολυμπιακή Αεροπορία», τα έκανε για να ...διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της! Για το σκοπό αυτό, την υπονόμευε και την απαξίωνε συστηματικά, εκπονούσε το ένα μετά το άλλο τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και την παρέδιδε σε διάφορους αλλοδαπούς «μάνατζερ», για να κάνουν τη ...δουλιά τους...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ