Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβερνητική μπαμπεσιά!

Γρηγοριάδης Κώστας

Από τον περασμένο Μάρτη πολλοί οινοβιομήχανοι προχώρησαν σε αθρόες εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων μούστου, με αποτέλεσμα, τώρα που βγαίνει στην αγορά η ντόπια παραγωγή σταφυλιών, ν' αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διάθεσης. Η καταγγελία έγινε στην πανθεσσαλική σύσκεψη της «Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης»(ΠΑΣΥ) κι επισημάνθηκε ότι - σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες - η ενέργεια των οινοβιομηχάνων έγινε σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με το εξής σκεπτικό: Να γίνουν οι εισαγωγές νωρίς την Ανοιξη κι όχι στις αρχές Φθινοπώρου, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές, ώστε να μην το πάρουν πολλοί χαμπάρι και εκδηλωθούν μεγάλες αντιδράσεις των σταφυλοπαραγωγών!

Το γεγονός έρχεται να κάνει ακόμη πιο καθαρό με ποιον είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποδεικνύεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των οινοβιομηχάνων σε βάρος των συμφερόντων των ντόπιων παραγωγών, με όσο το δυνατόν λιγότερες αγροτικές αντιδράσεις κι επομένως με μικρότερο πολιτικό κόστος μέσα στον αγροτικό κόσμο.

Ας το αντιληφθούν αυτό οι σταφυλοπαραγωγοί κι ας συνειδητοποιήσουν όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες ότι η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ - όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να τους ξεκληρίσει. Κι αναλόγως ας αντιδράσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ