Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Την πρώτη του συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της ευρωπαϊκής τρόικας (Γαλλία - Γερμανία - Βρετανία) είχε, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, ο Ιρανός Πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης, όμως, ο Βρετανός υπουργός Τζακ Στρο δήλωνε ότι «στόχος είναι να αποφευχθεί η παραπομπή του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας» για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Κρίσιμο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η σημερινή ομιλία του Ιρανού Προέδρου.

ΠΑΡΙΣΙ.- Στην, εντός των ημερών, μείωση των τιμών της βενζίνης και τη σταδιακή αύξηση των επενδύσεων στη διαδικασία διύλισης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί μια σχετική σταθερότητα τιμής για τους καταναλωτές, δεσμεύτηκε η γαλλική πετρελαϊκή εταιρία «TotalElfFinaSA» σε συνομιλίες με το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Η γαλλική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για επιβολή επιπλέον φόρου στις πετρελαιοβιομηχανίες, σε περίπτωση που δε ληφθούν επείγοντα μέτρα μείωσης των τιμών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΙΕΝΝΗ.- Οι διαπραγματεύσεις της Σερβίας - Μαυροβουνίου με την ΕΕ για τη συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης θα αρχίσουν στις 10 Οκτώβρη, ανακοίνωσε χτες ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Μίρολιουμπ Λάμπους. Στο μεταξύ, ξεκίνησαν χτες στη Βιέννη οι συνομιλίες μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών αξιωματούχων σε σχέση με θέματα «ελάσσονος πολιτικής», όπως επαναπατρισμός προσφύγων κ.ά.

ΣΕΟΥΛ.- Την εξομάλυνση των σχέσεών τους με τη ΛΔ Κορέας ζήτησε χτες από τις ΗΠΑ ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Ρο Μου Χγιούν, σε μια προσπάθεια να καρποφορήσουν οι εξαμερείς συνομιλίες του Πεκίνου για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ