Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Παραμένουν αδιόριστοι!

Αβέβαιο χαρακτηρίζουν το εργασιακό τους μέλλον οι απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους καταδικάζει σε καθεστώς ομηρίας με μεγάλες συνέπειες σε βάρος των ίδιων και υποβαθμίζοντας το επίπεδο μόρφωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και οι πρώτοι πτυχιούχοι του τμήματος αποφοίτησαν το 2002, σήμερα κανείς δεν έχει πλήρη και σταθερή απασχόληση.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του «Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» οι αρμόδιοι δεν έχουν μεριμνήσει για την απορρόφηση και ένταξή τους στο υπάρχον Εκπαιδευτικό Σύστημα ως εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και πως δεν έχουν προβεί σε καμιά ενέργεια αναφορικά με τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη και το εξεταστέο γνωστικό αντικείμενο που αφορά τους τελειόφοιτους του τμήματος. Για όσους από τους αποφοίτους εργάζονται ως αναπληρωτές νηπιαγωγοί και δάσκαλοι στον ευαίσθητο, αυτό, τομέα, δεν εγκρίθηκαν ακόμα για φέτος οι πιστώσεις για την πρόσληψή τους, γεγονός που κάνει το Σύλλογο να μιλάει για «"μπαλώματα" της τελευταίας στιγμής». Επίσης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι δίνεται δικαίωμα υποβολής αίτησης σε εκπαιδευτικούς γενικής Παιδείας με Τίτλο Επιμόρφωσης 300 ωρών κάνει λόγο για «πρόχειρες λύσεις σ' ένα θέμα τόσο ευαίσθητο».

Και καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «οι κενές οργανικές θέσεις είναι πολυάριθμες, οι ανάγκες τεράστιες και κατεπείγουσες και είναι πιθανό ν' απορροφηθεί το σύνολο σχεδόν των ειδικών Παιδαγωγών σε μονάδες ειδικής αγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ