Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Διασκέδαση ανθρώπινη, ζωντανή, συντροφική

Τα συγκροτήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο στη σκηνή και τις τέσσερις μέρες (εδώ οι «Κάρμα»)...
Τα συγκροτήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο στη σκηνή και τις τέσσερις μέρες (εδώ οι «Κάρμα»)...
Στη Νεανική Σκηνή, όπως και σε όλο το Φεστιβάλ, η διασκέδαση είναι διαφορετική. Είναι ανθρώπινη. Είναι ζωντανή. Είναι συντροφική. Δείχνει πως η νεολαία, όχι μόνο μπορεί, αλλά και ξέρει να διασκεδάσει διαφορετικά. Εξω από τα στενά πλαίσια της δήθεν «διασκέδασης» (δηλαδή εκτόνωσης), που της προσφέρεται απλόχερα. Αλλωστε, απέναντι στην ατομική διασκέδαση υπάρχει η συλλογική. Και αυτό αποδείχτηκε το Σαββατοκύριακο, όπου ροκ και μπλουζ ήχοι γέμισαν τις καρδιές και έσυραν τους χορούς στη Νεανική Σκηνή.

Το Σάββατο, η βραδιά «άνοιξε» με τους «Ρουά Ματ», για να συνεχίσει το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» με διασκευές γνωστών ροκ ήχων, αλλά και δικά τους τραγούδια. Η νύχτα έκλεισε με τους γνωστούς «Magic de Spell».

Την Κυριακή, στην εξέδρα της Νεανικής Σκηνής, πραγματοποιήθηκε συναυλία με αναφορά στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτικό τραγούδι με τον Σ. Μπαλλά. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι «Apurimac» - γνωστοί πλέον στους φίλους του Φεστιβάλ - με τραγούδια από τη Λατινική Αμερική και «λάτιν» ρυθμούς. Τέλος, οι «Take the money and run», ήταν πράγματι ...«όλα τα λεφτά». Μπλουζ ήχοι και «σουίνγκ» ρυθμοί έδωσαν μια ξεχωριστή νότα, με αποτέλεσμα όσοι ήταν στη Νεανική Σκηνή να χορέψουν μέχρι τελικής πτώσης...


...και το κέφι έκδηλο
...και το κέφι έκδηλο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ