Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ψευδεπίγραφη η αναβάθμιση των ΤΕΙ

Καταψήφισε το ΚΚΕ σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο, που συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Ψευδεπίγραφη είναι η αναβάθμιση των ΤΕΙ που επιχειρείται με τις διατάξεις σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή επί της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ. Υποτίθεται ότι με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα ΤΕΙ, ενώ εμπεριέχεται η διάταξη, σύμφωνα με την οποία δε θα εισάγεται κανένας στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, τόσο ο εισηγητής Γ. Χουρμουζιάδης όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Ορ. Κολοζώφ, επισήμαναν ότι τα προβλήματα που έχουν σήμερα τα ΤΕΙ μπορούν να λυθούν ριζικά μόνο στα πλαίσια μιας συνολικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης. Χρειάζεται, είπαν, η συγκρότηση μιας ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης με την προϋπόθεση εξασφάλισης του επιστημονικού χαρακτήρα των σπουδών, που θα στηρίζεται στη βάση του καθορισμού των επιστημονικών αντικειμένων. Υπογράμμισε ότι πρέπει να παρέχεται υψηλού επιπέδου μόρφωση με έναν στοιχειώδη προγραμματισμό που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές παραγωγικές ανάγκες, απαλλαγμένη από την αναχρονιστική αντιεπιστημονική διάκριση ανάμεσα σε πανεπιστημιακή και μη πανεπιστημιακή τεχνολογική κατεύθυνση, χωρίς κατηγοριοποιήσεις και χωρίς ταξικούς φραγμούς, που θα λειτουργεί συναγωνιστικά και όχι ανταγωνιστικά.

Ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος ισχυρίστηκε ότι με το νομοσχέδιο συμπληρώνονται και ενισχύονται οι αναγκαίες διαδικασίες λειτουργίας και οι δομές για την προαγωγή της ποιότητας της ελληνικής πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Είπε ότι οι ρυθμίσεις για τα ΤΕΙ ήταν αποτέλεσμα διαλόγου και γι' αυτό έχουν την ομόφωνη στήριξη όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, όμως ήδη έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου από τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ