Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τη Νεολαία
Οι μαθητές δε θα παραιτηθούν από τον αγώνα

Ανακοίνωση της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ

«Αίσχος! Ντροπή! Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την απόφαση καταδίκης των τεσσάρων μαθητών» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της για το γεγονός η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ και επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει πριν και το ΠΑΣΟΚ, δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο. Η πολιτική τους, η πολιτική που διώχνει τους μαθητές από το σχολείο, που ζητά από τη λαϊκή οικογένεια να βάλει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, που σερβίρει στους μαθητές γνώσεις γεμάτες ψέματα και ανακρίβειες, εκφράζεται τώρα και με έναν άλλο τρόπο: Τρομοκρατούν, χτυπούν ευθέως τον αγώνα των μαθητών, τους στέλνουν στη φυλακή σαν τους εγκληματίες.

Αντί να διώκονται ποινικά οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων του ΣΑΜΙΝΑ, της ΡΙΚΟΜΕΞ, της ΗΕLΙΟS, βάζουν στο στόχαστρο τη νεολαία που διεκδικεί τα δίκια της. Γνωρίζουμε ότι αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ο αγώνας των μαθητών είναι και θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κατοχυρωμένος και δικαιωμένος στη λαϊκή συνείδηση.

Φοβούνται ότι και ο φετινός χειμώνας θα είναι θερμός σε μαθητικούς αγώνες. Οτι οι μαθητές δε θα αφήσουν "αναπάντητα" τα μέτρα για τοποθέτηση "καμεροχαφιέδων" μέσα στα σχολεία, όπως συζητιέται έντονα τελευταία. Δε θ' αφήσουν κανένα μέτρο αστυνόμευσης να περάσει ανενόχλητο. Δε θα παραιτηθούν από τον αγώνα για το σχολείο των αναγκών τους, το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο - Δωρεάν Σχολείο. Αντίθετα θα τον εντείνουν.

Καλούμε τους μαθητές, συνολικά τη νεολαία, να απαντούν αγωνιστικά, συλλογικά, αποφασιστικά σε κάθε κρούσμα αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης της συνείδησής τους. Να διεκδικούν στο πλευρό του εργατικού κινήματος, μόρφωση, δουλιά, ζωή με βάση τις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ