Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Στο «σφυρί» η φοιτητική μέριμνα

Με οξυμένα τα προβλήματα φοιτητικής μέριμνας ξεκινάει η νέα χρονιά για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς σχεδιάζεται από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να παραδοθεί η σίτιση σε ιδιώτη - εργολάβο στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ οι φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη συρρικνώνονται και συζητιέται το ξεπούλημά τους στον ίδιο ιδιώτη - εργολάβο που θέλει τη λέσχη σίτισης. Επίσης, έχουν ανέβει οι τιμές στα φοιτητικά εισιτήρια στην Αλεξανδρούπολη και έχουν μειωθεί δραστικά τα δρομολόγια των λεωφορείων προς και από την Πανεπιστημιούπολη στην Κομοτηνή.

Τα παραπάνω δημιουργούν αναβρασμό στους φοιτητικούς συλλόγους και στους εργαζόμενους του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι 80 περίπου εργαζόμενοι στις Φοιτητικές Λέσχες Ξάνθης και Κομοτηνής του ΕΙΝ, μετά την απόφαση του Ιδρύματος να παραδώσει τη λειτουργία της σίτισης σε εργολάβο - ιδιώτη βρίσκονται με κινητοποιήσεις μαζί με άλλους φορείς και ζητούν να παραμείνει η ευθύνη λειτουργίας στο ΕΙΝ.

Την ίδια στιγμή οι φοιτητικοί σύλλογοι του «Δημοκρίτειου» έχουν πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί τους φοιτητές του «Δημοκρίτειου» να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και να μαζικοποιήσουν τους συλλόγους τους διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν σίτιση - στέγαση - μεταφορά, δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ